VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREMIJEROM GRUZIJE: Zahvalnost na principijelnom stavu po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

Novosti online

17. 05. 2024. u 10:42

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Gruzije Iraklijem Kobahidžeom.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕМИЈЕРОМ ГРУЗИЈЕ: Захвалност на принципијелном ставу по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Otvoren razgovor sa premijerom Gruzije Iraklijem Kobahidžeom o svim izazovima sa kojima se Srbija suočava na regionalnoj i međunarodnoj sceni, svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, daljem razvoju političkih odnosa, uspostavljanju direktne avio-linije Beograd i Tbilisi i unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje. Obavestio sam premijera Kobahidžea o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio na principijelnom stavu Gruzije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

- Razmenili smo mišljenja o svim kompleksnim globalnim i regionalnim pitanjima, a ja sam naglasio da se Srbija čvrsto zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu. Takođe sam upoznao premijera Kobahidžea o stavu Srbije u pogledu usvajanja Rezolucije o Srebrenici i ponovio principijelan stav naše zemlje po ovom pitanju, ističući važnost poštenog i uravnoteženog pristupa istorijskim događajima. Zamolio sam ga za podršku Gruzije i zahvalio na razumevanju pozicija Srbije koja se bori za svoju zemlju i svoj narod, pravo i pravdu.

 

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH!Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)