ZVEZDA NA PARTIZAN ILI BUDUĆNOST: "Zna se koga želimo u finalu"

V. P.

08. 05. 2024. u 19:40

ZVEZDA je četvrtfinalnu plej-of seriju sa SC Derbijem dobila prosečnom razlikom od 8,5 poena. U prvoj utakmici iskobeljala se iz duboke rupe i preživela šut za pobedu Luke Bogavca. U polufinalnoj sa Megom, potpuno drugačija priča. Prosečna razlika u dva meča 27,5 poena, kao pokazatelj naoštrene forme za finale u kojem će u seriji na tri trijumfa imati prednost domaćeg terena.

ЗВЕЗДА НА ПАРТИЗАН ИЛИ БУДУЋНОСТ: Зна се кога желимо у финалу

Foto ABA liga

Pitanje koga će imati za protivnika biće rešeno u petak posle majstorice Partizana i Budućnosti u "Areni". Ako pitate centra Fredija Gilespija, koji je odlično odmenio Džoela Bolomboja, aktuelni šampion je prvi izbor.

- Mislim da svi znaju protiv koga želimo da igramo - priželjkuje serijal finalnih derbija Amerikanac, koji je za 16 minuta u drugom susretu sa Megom ostvario učinak od 16 poena i sedam skokova. - Džoel je značajan deo našeg tima, kada njega nema moram da istupim i igram svoju igru. Hteo sam da imam veću ulogu, zato se trudim da iskoristim svaku priliku.

MEGIN DVOJAC U CRVENO-BELOM

KAPITEN Mege Uroš Plavšić zbog povrede nije igrao polufinalne mečeve sa Zvezdom. Posle drugog, 25-godišnji centar srdačno se pozdravio sa crveno-belima, svojim saigračima od naredne sezone.

Načelni dogovor je postignut, a njegovim stopama mogao bi da krene i talentovani 20-godišnji bek Mege Nikola Đurišić, koji je prijavljen za predstojeći NBA draft.

Litvanski šuterski snajper nije bio najbolje izoštren u prethodnom periodu, ali je Rokas Gedraitis u drugom polufinalnom meču pogodio šest trojki za 20 poena, što je njegov rekord u ABA ligi.

- U jednom meču mogu da ubacim šest od sedam trojki, u drugom nijednu od četiri. Važna mi je ovakva utakmica, jer sam malo podigao samopouzdanje pred finale, u kojem želim da budem na najvišem nivou ove sezone - kaže Gedraitis koji, za razliku od Gilespija, nema izričitu želju sa kim bi voleo da se sastane u borbi za trofej. - Igrali smo teške utakmice protiv oba tima. Od Budućnosti smo ubedljivo izgubili u gostima, sa Partizanom je derbi i svi znamo šta to znači. Oba su tima dobra, da vidimo šta će biti u trećoj utakmici, pa da se okrenemo finalu koje nikad nije lako.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)