MARKO MARIN: "Zvezdina transfer politika? Ispravna i najbolja moguća!"

Filip Milošević

28. 03. 2024. u 20:01

"Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše", izjavio je tehnički direktor crveno-belih Marko Marin.

МАРКО МАРИН: Звездина трансфер политика? Исправна и најбоља могућа!

FOTO: FK Crvena zvezda

- Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu „prozor“ za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača - objasnio je Marin.

Ovo je ujedno i filozofija jednog od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača u svetu čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija Right to Dream iz Gane.

Konkretno, Nordsjeland je takvom filozofijom došao do toga da Ernesta Nuamu proda za 25 miliona evra u Lion, a zatim i Ibrahima Osmana za 16 miliona evra u Vest Hem.

BONUS VIDEO: KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024