UGLJEVIČKI MALI FUDBALERI: Šampioni regije hoće "vrh" Republike Srpske

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 05. 2024. u 18:02

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić sa saradnicima ugostio je danas ekipu malog fudbala Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika koja je osvojila prvo mesto na regionalnom takmičenju regije Semberije, Majevice i Birač te se plasirala na republičko takmičenje.

УГЉЕВИЧКИ МАЛИ ФУДБАЛЕРИ: Шампиони регије хоће врх Републике Српске

foto v mitrić

Perić je mladim fudbalerima poželo sreću na predstojećem republičkom takmičenju u Banja Luci i uručio im komplet dresova kao i dresove za žensku ekipu za šta je iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno 1.000 KM

- Ponosan sam na ovaj fantastičan rezultat koji su ostvarili momci iz naše ugljevičke osnovne škole a uveren sam da je to i rezultat našeg marljivog rada u prethodnom periodu i stvaranja uslova za razvoj sporta kod dece gde smo nesebično materijalno i na sve načine pomagali Školu sporta, fudbala, košarke, plivanja ali i ulagali u sport i sportsku infrasttrukturu - istakao je Perić.

Posebno je Perić čestitao ugljevičkim mladim fudbalerima jer su među najboljih šest ekipa u Srpskoj u konkurenciji od 180 škola.

- Naša dužnost i obavaza je da ističemo najbolje i oni su naši šampioni, zlatni momci koji na najbolji način prezentuju naš Ugljevik-dodao je Perić.

Kapiten ekipe Dragan Petrović zahvalio je na darovima i izrazio očekivanje da će ponovo ostvariti rezultat koji će obradovati Ugljevičane.

- Potrudićemo se da osvojimo jednu od medalja-naglasio je Petrović.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Igor Stevanović, koji sa klupe predvodi ovu ekipu,  istakao je ljudske osobine ovih momaka i dodao da su izuzetno posvećeni sportu i fudbalu.

- Oni su svojom željom, motivima i radom zaslužili  republičko takmičenje. U ogromnoj konkurenciji oni su pobedili na regionalnom takmičenju i dokazali da su najbolji. Na republičkom takmičenju koji će se održati od 15. do 17. maja U Banja Luci predstavićemo naš Ugljevik i našu opštinu u najboljem svetlu-rekao je Stevanović i zahvalio za podršku načelniku Periću i opštinskoj upravi.

Prijemu su prisustvovali direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika Vladimir Đokić, predsednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, zamenik načelnika Vanja Zekić, načelnik Odeljena za Finansije Ruža Jović i načelnik Odeljenja društvenih delatnosti Verica Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...