STRAĆATELA SUPA: Tradicionalni italijanski obrok - Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a čarobnog je ukusa

Novosti online

16. 04. 2024. u 09:00

SUPA straćatela je tradicionalna italijanska supa. Poznata je po tome što je izuzetno lagana i ukusna, u pitanju je bistri bujon, obično od piletine ili bilo kog povrća.

СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l pilećeg bujona
  • 2 jajeta
  • 3 kašike prezli (može i griz)
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo soli i bibera
  • malo peršuna
  • malo mlevene crvene paprike

Priprema:

Prokuvajte supu od piletine i začinite je po ukusu.

U činiji umutite jaja i polako dodajte prezle ili griz. Kada se sve to sjedini, ubacite rendani parmezan, začine i sitno seckani peršun pa dobro promešajte. Smesa bi trebala da bude kao neka tečna pasta.

U ključalu supu postepeno sipajte ovu smesu od jaja i mešajte sve dok ne dođe do ključanja. U početku će vam delovati kao da je voda mutna ali će se razbistriti kako se bujon bude zagrevao.

Kada provri, isključite ringlu. Pri posluživanju možete da ukrasite sa prstohvatom mlevene crvene paprike.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)