BUGARSKI EKSPERT: Ukrajinci su topovsko meso – potezi Kijeva otkrivaju pravo stanje na frontu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 04. 2024. u 00:11

PO načinu na koji se ukrajinske vlasti ophode prema muškarcima, može se zaključiti šta se dešava sa Ukrajincima na frontu, izjavila je bugarska istoričarka, ekspert u oblasti međunarodnih odnosa Nina Djulgerova.

БУГАРСКИ ЕКСПЕРТ: Украјинци су топовско месо – потези Кијева откривају право стање на фронту

Foto MO Rusije

-Mnogi ukrajinski vojnici na frontu su topovsko meso, jer ukrajinski generali pokazuju da nisu ni za šta u operativno-taktičkom smislu. Još jedan momenat koji oslikava ono što se događa u Ukrajini – pojavile su se informacije da ukrajinski konzulati neko vreme neće pružati usluge muškarcima starosti od 18 do 60 godina. Ideja je sledeća: vraćajte se kući i idite na front, izjavila je Djulgerova za televiziju „Alfa“.

Kako je ocenila, namerno izvrtanje informacija povodom tih događaja navodi neke da poveruju da Ukrajina navodno pobeđuje.

-Kada slušamo političku retoriku, možemo da vidimo strašnu nekompetentnost, namerno izvrtanje informacija i formulacije koje će vas, ako niste upoznati sa situacijom na ukrajinskom frontu, naterati da kažete: "Ura, Ukrajina pobeđuje! Mi, kolektivni Zapad i SAD završićemo sa Rusijom!", zaključila je ekspert.

Prethodno je Ukrajina ukinula konzularne usluge za vojno sposobne muške državljane Ukrajine koji žive u inostranstvu, osim za one za koje postoji potreba da se vrate u Ukrajinu. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nije komentarisalo meru, koja kako izgleda, ima za cilj povećanje broja regruta za rat protiv Rusije, prenosi Rojters.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)