PETKOVIĆ: Kriminalizacijom severa KiM Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Novosti onlajn

07. 05. 2024. u 10:55

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se na svom zvaničnom Iks (Tviter) nalogu o nasilju koje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

ПЕТКОВИЋ: Криминализацијом севера КиМ Курти оправдава насиље над српским народом

foto Kancelarija za KiM

"Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti i u to se uveravamo svakoga dana, jer njegove falange sprovode teror, pucaju u Srbe, prebijaju čak i našu decu!

Kurti ne sme da pomene da je njegov pripadnik tzv. KBS upucao braću Stefana i Miloša Stojanovića, da je Rosu upucao Dragišu Galjka, Milana Jovanovića i Srećka Sofronijevića na njegovom kućnom pragu, a da je troje Srba mučki likvidirano u Banjskoj, a da se nalaz obdukcije još krije! 

Teror o kojem govorimo nije incident, već konstantno obeležje Kurtijeve politike, i ponovo podsećamo da je od njegovog dolaska na vlast zabeleženo preko 500 etničkih incidenata usmerenih protiv Srba, SPC i njihove imovine", napisao je Petković na svom zvaničnom Iks profilu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)