KAKO SE ŽIVOT ODJEDNOM PRETVORI U PAKAO: Na snimanju treće sezone serije "Branilac" koja se bavi mračnim i fascinantnim ljudskim sudbinama

J. BANjANIN

03. 05. 2024. u 15:00

KADA istinite priče postanu deo sveta filma, odgovornost za autentično prikazivanje raste, a glumci imaju priliku da pokažu svoj vrhunski talenat. Upravo tome svedočila je ekipa "TV novosti" na snimanju treće sezone serije "Branilac", autorke i korediteljke Jelene Svetličić.

КАКО СЕ ЖИВОТ ОДЈЕДНОМ ПРЕТВОРИ У ПАКАО: На снимању треће сезоне серије Бранилац која се бави мрачним и фасцинантним људским судбинама

Foto Dragan Milovanović

Uzbudljive priče o istinitim događajima nastaju, kao i do sada, na osnovu svedočanstava čuvenih advokata, a novih deset epizoda o isto toliko slučajeva, koji su potresali javnost u Jugoslaviji 70-ih i 80-ih godina, biće emitovano na Prvom programu RTS od oktobra.

Dok ulazimo u stan na Topličinom vencu koji je za potrebe snimanja pretvoren u kancelariju Veljka Guberine, zatičemo Nenada Jezdića usred scene s mlađim kolegom Markom Vasiljevićem. Za to vreme veliko ime iz sveta advokature, Branislav Tapušković, posmatra glumce kako pred kamerama postaju ono što je on celog života. Novog branioca će u trećoj sezoni tumačiti Nebojša Milovanović, koji je u prva dva ciklusa igrao optužene.

- To je jedan od njegovih najpoznatijih i najdužih slučajeva. Tapušković je branio na smrt osuđenog Vučka Manojlovića, koji je čekao 18 godina da se nad njim izvrši smrtna kazna - otkriva nam Nebojša Milovanović.

Foto Dragan Milovanović

Nebojša Milovanović i Branislav Tapušković

Na setu smo zatekli i Tihomira Stanića, koji ponovo briljira kao čuveni advokat Filota Fila.

- Jedna od najlepših posledica uspeha ove serije, a uspela je očigledno čim snimamo i treću sezonu, to je što me posle prve sezone Toma Fila zove "tata". I to mi dosta prija. Kada se sretnemo negde, i on kaže da su retke situacije u kojoj je tata mlađi od sina - duhovito primeđuje Stanić za naš list i dodaje da je publika sa zanimanjem prihvatila ovaj serijal.

- Očigledno zato što govori ne samo o braniocima, kako glasi naslov, mada su nosioci priče značajni advokati i njihovi slučajevi iz sudske prakse, već se otkriva, i verovatno je publici najzanimljiviji taj deo, kako se normalan život, koji ima perspektivu, odjednom pretvori u pakao i iz kojih motiva i kojim to čudnim mračnim silama neko ko je do tada ispoljavao potpuno druge osobine i vrlinu načini prestup ili zločin i uništi i svoj i tuđe živote - kaže glumac i napominje da u ovoj sezoni ima više drugih advokata jer su scenaristi proširili priču i na druge slučajeve.

Foto UP&UP

Maša Božović i Branko Antović

- Najpotresniji slučaj u kome sam učestvovao kao glumac, a u ulozi Filote File, bio je u pilot-epizodi sa ubistvom dečaka. Tada nismo ni slutili kako će život da ponavlja slične situacije.

U jednoj od epizodnih uloga naći će se i makedonska glumica Verica Nedeska, sa karijerom građenom između Skoplja i Praga.

- Igram gospođu Stamatov, koja je iz sela i došla je do velikog advokata tražeći pomoć da odbrani svog muža. Ostalo neću da otkrivam, jer želim malo više da ostavimo publici - kaže glumica koja je ponovo došla u Beograd na poziv koreditelja serije Gojka Despotovića.

Foto Dragan Milovanović

Verica Nedeska

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da budem deo ove ekipe. Dugo nisam radila u Beogradu i Srbiji, i mislim da je ovo super i za mene, a i za publiku da me vidi ponovo nakon toliko godina. Poslednji put sam ovde bila na Festu povodom jednog filma, a inače pre dvadeset godina bio je veliki film "Karaula" sa kojim smo proputovali celu bivšu Jugoslaviju i to je bio poslednji put kada sam nešto ovde radila. Bilo bi lepo da me se publika seti, a i da se malo više vratim ovde - zaključuje za "TV novosti" Verica Nedeska.

Snimanje će se nastaviti na Tari, u Mostaru i na drugim lokacijama, a pored Veljka Guberine i Filote File, treća sezona nam donosi priče velikih i čuvenih advokata kao što su pomenuti Branislav Tapušković (Nebojša Milovanović), Josip Muselimović (Ljubiša Savanović), Borisav Ignjatović (Bojan Žirović)...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao