I REGION SE DIGAO NA NOGE ZBOG DANKE (2): Hrvatska služba spasavanja nudi pomoć u potrazi za nestalom devojčicom

Novosti online

27. 03. 2024. u 22:34

HRVATSKI mediji sa velikom pažnjom prate potragu za Dankom Ilić iz Bora.

И РЕГИОН СЕ ДИГАО НА НОГЕ ЗБОГ ДАНКЕ (2): Хрватска служба спасавања нуди помоћ у потрази за несталом девојчицом

Foto: MUP/Društvene mreže

Kako navodi jedan od hrvatskih portala, pomoć je ponuđena i iz Zagreba.

- Nakon što je juče u Srbiji iz porodičnog dvorišta nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić, odmah je započeta opsežna potraga za njom. Kako ni nakon 27 sati nije pronađena, pomoć je ponudila i Hrvatska, navodi portal Indeks, prenoseći izjavu Marka Rakovca iz Hrvatske gorske službe spasavanja.

- Jutros smo stupili u kontakt s kolegama iz Srbije i ponudili im pomoć, stavili na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada oni nisu potrebni, ali i dalje smo u stanju pripravnosti i s njima smo u kontaktu, rekao je Rakovac.

Na pitanje koliko je tako malom detetu teško da preživi, Rakovac je rekao kako mala deca do tri godine u prvih 48, pa i 72 sata, imaju veliku verovatnoću preživljavanja.

- U 80 posto slučajeva budu nepovređena. Najveći problem je što se preplaše i ne odazivaju zbog toga, ali tu najviše pomažu psi tragači, kaže.

- Mala deca se najčešće brzo pronađu jer je javnost jako senzibilna. Potrage krenu naglo, gotovo agresivno. Deca imaju sklonost da ostanu uz put ili da se sklone u nekakav čvrsti objekt i to se završi uspešno, dodaje.

- Međutim, moramo istaknuti da je minimum intenzivne potrage barem 4-5 dana. Ako i onda izostanu sve indikacije, potraga može krenuti u nekom drugom smeru, zaključuje Rakovac na kraju.

(Pink)

BONUS VIDEO: GDE JE MALA DANKA? Prošlo je 30 sati, evo šta sve znamo o nestanku dvogodišnje devojčice kod Bora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)