ODBACITI LICEMERNU I LAŽNU REZOLUCIJU: Apel na vlasti Crne Gore

V.K.

07. 05. 2024. u 14:02

POVODOM sporne Rezolucije o Srebrenici iz Matice srpske - Društvo članova u Crnoj Gori uputili apel Vladi Crne Gore i parlamentarnoj većini. Apel prenosimo u celosti.

ОДБАЦИТИ ЛИЦЕМЕРНУ И ЛАЖНУ РЕЗОЛУЦИЈУ: Апел на власти Црне Горе

Vlada Crne Gore

"Poštovani predstavnici vlasti u Crnoj Gori, po činu i dostojanstvu,

Pravo i pravda, istorijska istina i činjenice obavezuju svakog čovjeka, još više nosioce javnih funkcija u vlasti, a pogotovo one vlasti koja se deklariše kao „meritokratska“. Utoliko vam se obraćamo apelom da zvanična Crna Gora ne podrži tzv. rezoluciju o Srebrenici kojom se jedan ratni zločin iz geopolitičkih razloga kvalifikuje kao genocid, kako bi se prikrio istinski genocid nad srpskim narodom u 20. vijeku, kako bi se amnestirali oni koji su nad njim počinili taj genocid, a kod preživjelih potomaka nametnulo osjećanje krivice i potčinjenosti.

Tim povodom želimo da vas podsjetimo da rezoluciju o Srebrenici, zajedno sa „slučajnom“ Ruandom, podnosi naš „stari znanac“, Njemačka koja je višestruki povratnik u zlodjelima nad srpskim narodom tokom 20. vijeka, i da je najnoviji akt neprijateljstva ravan nacističkom šestoaprilskom bombardovanju Narodne biblioteke u Beogradu kojim je pokušano uništenje istorijskog pamćenja cijelog jednog naroda i kojim je potom nastavljen pokušaj njegovog fizičkog uništenja.

Vjerujemo da vam je poznato da Savezna Vlada Njemačke podnosi Generalnoj skupštini UN nacrt rezolucije po kojoj bi 11. jul bio proglašen „Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici“ i to u trenutku kada je usvojena tužba koju je Nikaragva podnijela Međunarodnom sudu pravde protiv Njemačke „za pomaganje i podržavanje genocida“ u Gazi – gdje je za nekoliko mjeseci ubijeno 10.000 žena i 14.000 djece. Pritom, ta ista Vlada Njemačke – ne osvrćući se na izjavu Efraima Zurofa, šefa centra Simon Vizental u Jerausalimu, datu povodom srebreničke rezolucije, naime da „nije svaki ratni zločin slučaj genocida“ – bestidno odbacuje optužni predlog Nikaragve protiv nje „za pomaganje i podržavanje genocida“ u Gazi.

Poštovana gospodo iz Vlade Crne Gore i parlamentarne većine, s obzirom na navedene činjenice, obavezujuće za istinske meritokrate, postavljamo vam retorička pitanja: Nije li ovakvo ponašanje Njemačke – kao i zemalja nove osovine koji su „sponzori“ srebreničke rezolucije – cinizam i licemjerje nezabilježeno u novijoj istoriji međunarodnih odnosa? Nije li potencijalna podrška Crne Gore tom licemjerju i cinizmu oglušenje o pravdu i pravo, istorijsku istinu i činjenice? Nije li ubjeđivanje građana Crne Gore da će podrška njemačkom cinizmu i licemjerju donijeti pomirenje u samoj Crnoj Gori i njenom susjedstvu nešto još crnje i gore od cinizma i licemjerja?

Za slobodno i iole politički pismeno javno mnjenje u Crnoj Gori odgovori na ova pitanja su nedvosmisleno potvrdni, stoga bi trebalo da poslušate taj glas, kao glas savjesti i da odbacite licemjernu i lažnu rezoluciju koja nama, Srbima, Crnogorcima i Hercegovcima, prišiva stigmu genocidnog naroda, i da budete svjesni lične moralne, političke i istorijske odgovornosti koju ćete trajno i neoprostivo ponijeti ukoliko se o taj glas samopoštovanja oglušite i odlučite da slobodarsku, dostojanstvenu, nepokornu, svetosavsku i njegoševsku Crnu Goru bacite pod noge tuđih interesa, i tako svojeručno još jednom zabetonirate jame i zatrijete stratišta na kojima su mučeničkom smrću stradali naši preci od onih čiji su potomci danas predlagači srebreničke rezolucije."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)