SKANDAL U CRNOJ GORI: Ministar policije tužio vladu

Novosti online

29. 03. 2024. u 10:38

MINISTAR unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović (DCG) tužio je Upravnom sudu Vladu Crne Gore, zbog nedavnog imenovanja Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti šefa policije.

СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ: Министар полиције тужио владу

Foto: Gov.me

Šaranović u tužbi tvrdi da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov predlog da na čelo policije dođe Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila premijera Milojka Spajića da predloži novog kandidata, da je on protivpravno predložio Radovića i da je zbog toga taj policijski funkcioner nezakonito izabran na poziciju.

On od suda traži poništenje rešenja o imenovanju Radovića, a kao razloge za to navodi pogrešnu primenu materijalnog prava, povredu pravila postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

Šaranović je u tužbi, u koju su podgoričke Vijesti imale uvid, naveo da se odredbe Zakona o državnim službenicima i nameštenicima ne mogu primeniti u ovom slučaju.

U tužbi se, između ostalog, navodi da predlog o imenovanju Radovića nije podnesen u pisanoj formi, da nije sadržao obrazloženje, da nije razmatran na Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja, kao i da je kao “usmeni predlog” u svemu neusaglašen sa Poslovnikom Vlade i Zakonom o unutrašnjim poslovima.

- Donesenim rešenjem uskraćeno je pravo i na zakonu zasnovan pravni interes tužioca da određivanje v. d. direktora Uprave policije bude izvršeno na zakonit način. Ovo posebno i iz razloga što je Uprava policije jedna od organizacionih jedinica MUP-a, gde direktor policije odgovara za svoj rad ministru, piše u tužbi, preneli su podgorički mediji.


 

BONUS VIDEO: NAJNOVIJI SNIMAK: Šta se trenutno dešava ispred kuće Dankine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)