ОД ПИРИНЧА И МЛЕКА: Старински колач од пиринча који нестаје у трену

Новости онлине

23. 04. 2024. у 18:34

Овај необичан десерт изненађује и одушевљава пуноћом укуса. Иако око припреме треба мало потрудити, није компликовано, а колач треба пећи 45 минута.

ОД ПИРИНЧА И МЛЕКА: Старински колач од пиринча који нестаје у трену

Фото Printscreen/Youtube

Састојци:

  • 150 г пиринча арборио,
  • 700 мл млека,
  • 1/4 кашичице соли,
  • 1 лимун,
  • 75 г омекшалог маслаца, плус још додатно за премазивање калупа,
  • 3 велика јајета, на собној температури,
  • 75 г шећера,
  • 2 кашичице екстракта ваниле,
  • мушкатни орашчић.

Припрема:

Пиринач, млеко и со ставите у лонац и нарибајте кору једног лимуна. Кувајте на јакој ватри уз редовно мешање до тачке кључања, а затим смањите ватру и наставите кувати млеко и пиринач око 30 минута, непрестано мешајући, док рижа не буде кувана и млеко се не упије. Кад је рижа кувана, склоните је са шпорета и умутите 75 г маслаца. Оставите да се хлади сат времена. Загрејте рерну на 160ºС, а калуп за торту од 20 цм премазите маслацем. Одвојите беланца од жуманаца. Умутите беланца у снег и оставите их са стране. Жуманца умутите са шећером. Жуманца и шећеру додајте екстракт ваниле и две кашичице сока од лимуна, а затим смесу постепено умешајте у охлађену рижу, непрестано мешајући. У посуду са рижом умешајте снег од беланаца, полако мешајући. Смесу нежно прелијте у припремљени калуп за торту. Нарибајте мушкатни орашчић и пеците 45 минута. Оставите да се охлади па је пажљиво извадите из калупа и послужите уз прелив по жељи.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ШОКИРАНА: Ево шта је америчка тенисерка урадила када се Рускиња повредила (ВИДЕО)