ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте

Новости онлине

25. 04. 2024. у 17:00

Пишингер обланде или торта била је незаобилазни део свих трпеза у српским породицама крајем прошлог века.

ПИШИНГЕР ОБЛАНДЕ: Чоколадна посластица која је укуснија од сваке торте

Foto: Shutterstock

Њен неодољив чоколадни укус сваког освоји на први залогај! И уз то, веома лако се прави.

Састојци:

  • 1 паковање обланди
  • 4 јајета
  • 2 жуманца
  • 300 г шећера
  • 150 г чоколаде
  • 300 г маслаца
  • 150 г млевених бадема
  • сок од 1/2 лимуна
  • Глазура:
  • 3 кашике воде
  • 2 кашике шећера
  • 100 г чоколаде
  • 80 г маслаца

Припрема:

Јаја, жуманца, шећер и чоколаду умутите мешајући на пари. Кад се смеса почне згушњавати, склоните је и оставите да се прохлади. Пенасто умутите маслац и додајте му охлађену претходну смесу, лимунов сок и млевене бадеме, које сте претходно мало пропржили.

Овим филом премазујте обланде и слажите једну на другу, а затим их одозго притисните нечим тешким. Оставите торту у фрижидеру да се добро охлади, па прелијте чоколадном глазуром и поспите сецканим орасима или бадемима.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана