БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
Посластица достојна краљева, а биће украс сваке свечане трпезе.
Састојци:
- За кору:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 200 г млевених ораха
- 2 кашике брашна
- 1 кашикица прашка за пециво
- Фил:
- 250 г маслаца ии маргарина
- 300 г млевенег кекса
- 200 г млевених ораха
- 6 жуманаца
- 150 мл густог сока од брескве
- 200 г шећера
- Карамелизовани шне од беланаца:
- 6 беланаца
- 12 кашика шећера
- 6 кашика шећера за карамел
Припрема:
За кору - Умутити пенасто јаја и шећер, постепено додавати орахе уз лагано мешање, на крају брашно и прашак за пециво. Пећи у калупу пречника 27 цм. у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута. Извадити из калупа и оставити да се охлади.
За фил - На пари умутити жуманца и шећер док не постане светла и гушћа смеса, затим још мало држати на пари, око 5 минута, лагано ручно мешајући, склонити са паре па оставити да се охлади.
Пенасто умутити маслац па додати охлађена жуманца, кекс, орахе и сок. Све измешати па ставити преко охлађене коре.
На крају припремити и шне од беланаца.
Умутити беланца у чврст снег. Мутит прво са самим беланцима па после минут-два постепено додавати шећер и мутити док не постане чврста пена.
Ставити 6 кашика шећера да се истопе и постану карамел. Овде треба пазити да карамел не изгори, радите на умереној температури. Тако врео и течан карамел сипати у танком млазу у снег од беланаца стално мутећи мисером највећом брзином, и када сте насули карамел, мутите још око 2, 3 минута. Одмах ставити преко торте.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00
ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
13. 04. 2024. у 14:00
ПУТИН ИМЕНОВАО ШОЈГУА: Ево коју ће нову функцију обављати бивши министар одбране Русије
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин именовао је Сергеја Шојгуа за секретара Савета безбедности Русије.
12. 05. 2024. у 20:42
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)