КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула

Новости онлине

05. 04. 2024. у 10:44

Феноменалан десерт прави се брзо и лако, а прави је рај за сладокусце.

КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 шоља млевених ораха
  • 1 шоља гриза
  • 2 шоље брашна
  • 1 прашак за пециво
  • 50 г сецканих ораха
  • шоља шећера
  • 500 мл воде

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Пропржите шећер са водом да добијете шербет. У једну посуду сипајте шербет, па додајте гриз, брашно, прашак за пециво, млевене и сецкане орахе. Миксером умутите па додајте још 100 мл шербета. У плех обложен папиром за печење изручите смесу, па је равномерно распоредите. Пеците око 30 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Готов колач прелијте остатком шербета. Оставите да се прохлади, па сеците и служите. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана