НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве

Novosti online

17. 08. 2023. у 07:00

Принцес-крофне многима су омиљена посластица из детињства и најлепше су када се праве са старинским посластичарским кремом. Успеће вам сигурно из прве, а нестаће са стола чим их послужите.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве

Foto: Jutjub/Printskrin/Home Made Recipes

За тесто:

  • 250 мл воде
  • 125 мл уља
  • 2 кашике шећера
  • 150 г брашна
  • 4 јајета

За фил:

  • 800 мл млека
  • 4 жуманцета
  • 120-250 г шећера
  • 10 г ванилин шећера
  • 130 г брашна
  • 125 г маслаца

Припрема:

Воду, уље и шећер помешајте. Ставите да прокључа, па склоните са шпорета. Додајте просејано брашно и сједините жицом. Оставите да се прохлади неких 5 минута. Умутите, па додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, а онда сипајте у плех обложен пек папиром са малим размаком. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 30 минута. Док се тесто пече никако не отварајте рерну. Када је готово, заглавите варјачу на вратим од рерне и оставите тако да се прохладе неких 10 минута.

Млеко (500 мл) ставите да се загреје, а жуманца умутите са ванилин шећером и шећером, па додајте брашно и промешајте, а онда постепено сипајте преостало млеко и сједините све. Сипајте у млеко на шпорету и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Склоните са шпорета, покријте фолијом, па оставите да се охлади на собној температури. Додајте путер собне темепратуре и умутите. Пресеците крофнице од теста напола, па у шупљину сипајте фил.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

Иновација из Јапана као савршен додатак колекцији „Art Must Go On“ Бате Спасојевића