СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

Новости онлине

16. 04. 2024. у 09:00

СУПА страћатела је традиционална италијанска супа. Позната је по томе што је изузетно лагана и укусна, у питању је бистри бујон, обично од пилетине или било ког поврћа.

СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

Фото: Shutterstock

Састојци:

  • 1 л пилећег бујона
  • 2 јајета
  • 3 кашике презли (може и гриз)
  • 3 кашике ренданог пармезана
  • 1 кашика маслиновог уља
  • мало соли и бибера
  • мало першуна
  • мало млевене црвене паприке

Припрема:

Прокувајте супу од пилетине и зачините је по укусу.

У чинији умутите јаја и полако додајте презле или гриз. Када се све то сједини, убаците рендани пармезан, зачине и ситно сецкани першун па добро промешајте. Смеса би требала да буде као нека течна паста.

У кључалу супу постепено сипајте ову смесу од јаја и мешајте све док не дође до кључања. У почетку ће вам деловати као да је вода мутна али ће се разбистрити како се бујон буде загревао.

Када проври, искључите ринглу. При послуживању можете да украсите са прстохватом млевене црвене паприке.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФИНАЛЕ ЕВРОВИЗИЈЕ 2024: Почело такмичење у јеку скандала! Теја Дора са српском заставом изашла на сцену, кренуло гласање