ЈЕЛО САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА: Јанија изванредно јело за љубитеље домаће кухиње

Новости онлине

23. 04. 2024. у 19:44

Идеалан оброк за целу породицу.

ЈЕЛО САЧУВАНО ОД ЗАБОРАВА: Јанија изванредно јело за љубитеље домаће кухиње

Foto: Jutjub/Printskrin/Pametni Recepti

Састојци:

  • 1кг свињског меса
  • 1 шоља уља
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 2 кашике брашна
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 10 зрна бибера
  • 2 ловорова листа
  • 1 љута паприка
  • 1 кашичица соли

Припрема:

Исеците месо на крупније комаде, угрејте уље и пржите док не испари сок из меса. Извадите месо и у истој масти пржите 2 главице ситно исецканог лука, додајте парадајз пире, помешан са мало воде и млевену паприку, па промешајте.

Додајте пржено месо и сипајте топлу воду, посолите и додајте зрна бибера и ловорове листове, па кувајте на тихој ватри док месо не омекша и додајте преостали лук, исечен на полумесеце.

Кад лук омекша, додајте и љуту паприку. Пре него што скинете јело са ватре, додајте мало препеченог брашна, помешаног са водом, промешајте и кад се згусне и проври, скините готово јело.

Сервирајте топло.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!