САВРШЕН ЗА ВАСКРШЊИ ПОСТ: Рестовани кромпир са паприком и зачинима

Новости онлине

24. 04. 2024. у 13:18

РЕСТОВАНИ кромпир је одличан прилог уз рибу, али можете да га једете и као главни оброк. Ако волите да га једете, онда вам предлажемо да испробате и овај рецепт.

САВРШЕН ЗА ВАСКРШЊИ ПОСТ: Рестовани кромпир са паприком и зачинима

Фото: Printskrin Jutjub/Јелена Петровић

Састојци:

  • 550 г кромпира
  • 3 кашике уља 
  • 1/2 кашичице семена кумина
  • 1 црни лук 
  • 2 чена белог лука 
  • 1/2 кашике ђумбира
  • 1,5 кашика парадајз пасте
  • 1/2 кашичице куркуме
  • 1/2 кашичице млевеног кима
  • 1 кашичица млевеног коријандера
  • 1 кашичица паприке 
  • 3 кашике воде
  • 70 г смрзнутог грашка
  • 1 кашика сока од лимуна
  • 1/2 везе коријандера

Припрема:

Кромпир ољушитите, па добро оперите. Исеците на мање коцке, па кувајте на пари. То значи да кромпир ставите у шерпу са танким дном, па онда ту шерпу ставите на шерпу са кључалом водом. Кувајте на пари неких 15 минута. 

У тигању загрејте мало уља, па додајте кумин и после минут додајте ситно сецкан црни лук. Посолите и пржите док не омекша, па додајте ситно сецкани бели лук, као и ђумбир. После 2 минута додајте парадајз пасту, као и млевени коријандер, слатку паприку, бибер, ким и куркуму. Добро промешајте, па додајте грашак и сипајте воду. Пржите још нека 3 минута, уз непрестано мешање. 

Затим у тигањ додајте кромпир, промешајте и пржите још пар минута. Мало варјачом или виљушком притисните кромпир да га поделите. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници