СЛАСТАН И ПОСТАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Суве паприке пуњене орасима - Идеалне и за Бадњи дан

Novosti online

04. 01. 2024. у 12:00

ЗБОГ богатог пуњења, од пиринча, ораха и кромпира, нећете да осетите да недостаје месо.

СЛАСТАН И ПОСТАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Суве паприке пуњене орасима - Идеалне и за Бадњи дан

Фото Shutterstock

Паприке направљене на овај начин су веома укусне, стално ћете их правити.

Потребно:

* 10-12 сувих паприка

* 100 г крупно млевених ораха
* 2 шоље пиринча
* 3 главице црног лука
* 2 шаргарепе
* 2 дл парадајз сока
* 3 дл уља
* со, бибер, млевена паприка
* 3-4 кашике брашна
* 2 кромпира

Припрема:

У дубљу шерпу сипајте пола количине уља, додајте ситно сецкан лук и шаргарепу и динстајте док не постану кашасти. Затим додајте орахе. Промешајте, па пржите мало да и ораси испусте масноћу. Додајте парадајз, зачине и пржите да се све сједини, опет доливајући помало уља да не буде суво. Додајте пиринач и пропржите све заједно још пар минута. На крају додајте и рендан кромпир, лагано промешајте и склоните са шпорета.

Паприке потопите у млаку воду да омекшају, како би могле да се пуне. Пуните паприке надевом. У сваку паприку ставите пола кашичице брашна, да фил не би излазио приликом кувања. Ређајте их у тепсију, налијте топлом водом да огрезну и потопите. Кувајте на умереној температури док не буде готово. Убаците их у рерну на 200 степени да се запеку и да остане мало софта.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!