ДОМАЋЕ ГУМЕНЕ БОМБОНЕ: Направите здраву верзију без шећера и адитива - деца их посебно воле
За домаће гумене бомбоне вам не треба много шећера нити адитива. Ако их ваши клинци обожавају, понудите им здравију верзију.
Састојци:
- 375 мл сока по избору
- 3 кашике јаворовог сирупа
- 4 и по кашике желатина у праху
- 3 кашичице праха по вашем избору (мача прах, асаи прах, агар прах..)
Припрема:
У мањој шерпи загрејте сок и јаворов сируп заједно (не кувајте). Смањите топлоту и додајте прах по избору. Добро промешати. Додајте желатин у праху и мешајте док се потпуно не раствори. Склонити са ватре и процедити смесу кроз сито. Пажљиво сипајте смесу у силиконски калуп. Ставите у фрижидер да се стегне око 15 минута. Након тога извадите бомбоне из калупа. Чувајте до 3 недеље у фрижидеру у затвореној посуди. За гумене бомбоне различитих боја, поновите ову методу три пута, али сваки пут са различитом врстом сока.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТУФАХИЈЕ - НАПРАВИТЕ ОБАВЕЗНО: Да ли уопште постоји неко ко не воли овај колач
26. 12. 2023. у 16:21
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)