ДОМАЋЕ ГУМЕНЕ БОМБОНЕ: Направите здраву верзију без шећера и адитива - деца их посебно воле

Новости онлине

24. 04. 2024. у 15:00

За домаће гумене бомбоне вам не треба много шећера нити адитива. Ако их ваши клинци обожавају, понудите им здравију верзију.

ДОМАЋЕ ГУМЕНЕ БОМБОНЕ: Направите здраву верзију без шећера и адитива - деца их посебно воле

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 375 мл сока по избору
  • 3 кашике јаворовог сирупа
  • 4 и по кашике желатина у праху
  • 3 кашичице праха по вашем избору (мача прах, асаи прах, агар прах..)

Припрема:

У мањој шерпи загрејте сок и јаворов сируп заједно (не кувајте). Смањите топлоту и додајте прах по избору. Добро промешати. Додајте желатин у праху и мешајте док се потпуно не раствори. Склонити са ватре и процедити смесу кроз сито. Пажљиво сипајте смесу у силиконски калуп. Ставите у фрижидер да се стегне око 15 минута. Након тога извадите бомбоне из калупа. Чувајте до 3 недеље у фрижидеру у затвореној посуди. За гумене бомбоне различитих боја, поновите ову методу три пута, али сваки пут са различитом врстом сока.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)