КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа

Новости онлине

11. 04. 2024. у 19:00

НЕКАДА нисте могли да уђете у домаћинску кућу, а да вас поред кафе не сачека слатко од неке врсте воћа.

КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа

Foto: Shutterstock

Ми вам предлажемо да искористите јагоде које већ имају да се купе и да направите домаће слатко од мирисних и свежих плодова.

Доносимо вам мало другачији рецепт од оног на који сте навикли.

У шерпу додајте и скроб који ће га брже згуснути, па ће припрема краће трајати.

Састојци:

  • 1 кг јагода 
  • 1/2 лимуна 
  • 1/2 шоље шећера
  • 2 кашике кукурузног скроба
  • 2 кашике хладне воде
  • прстохват соли 

Припрема:

Јагоде исеците на жељену величину, а затим их сипајте у шерпу. Додајте сок од лимуна, шећер и со. Промешајте, па кувајте док не крене да кључа. Након тога смањите температуру и додајте кукурузни скроб који сте помешали са водом (тако да нема грудвица) и наставите да крчкате још неких 7 минута. Сипајте у стерилисане тегле и оставите да се охладе на собној температури пре него што их ставите у фрижидер. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана