ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПАШТЕТЕ: Препечен хлеб са намазом од грашка - Када пробате ову комбинацију, нећете моћи да одолите
ИАКО можда нисте љубитељи грашка, када га у овој комбинацији укуса пробате, нећете моћи да му одолите.
Састојци:
* 260 г грашка
* 1 кашика насецканог свежег влашца
* 1 мањи чењ белог лука
* ½ лимуна (изрендана кора и оцеђен сок)
* 100 г сира
* пола кашикице вегете
* црни бибер
* 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
* 4-8 кришки хлеба ( тостирани)
* 4-8 меко куваних јаја
Припрема:
Јаја ставите у врелу посољену воду и кувајте 5 минута. Затим одмах макните с ватре и ставите у хладну воду.
У електричну сецкалицу ставите оцеђени грашак, першун, влашац, насецкани бели лук, нарендану корицу и кашику сока од лимуна, сир, вегету, свеже млевени црни бибер и маслиново уље. Састојке уситните да добијете намаз.
На тостирано парче хлеба нанесите намаз од грашка преко ког ставите меко кувано јаје. Послужите одмах посуто свеже млевеним црним бибером.
Савет
Конзерву грашка прво мало отворите да оцедите течност, а затим отворите до краја.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)
У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.
01. 06. 2024. у 13:24
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА СПЕКТАКЛ – ДРУГА ШАНСА ЗА МИЛИОНЕРЕ ИЛИ 15. ТИТУЛА ЗА КРАЉЕВЕ? Погледајте шта нас очекује у финалу Лиге шампиона!
Након финала Лиге Европе и Лиге конференција, ове суботе у Лондону се одржава и финале Лиге шампиона!
01. 06. 2024. у 15:00
"СЛОМИЛО МЕ ЈЕ, ПОТПУНО" Смрт у дому Снежане Савић - глумица месецима ћутала: "Много ми је тешко..."
ДОМ драмске уметнице почетком године завијен је у црно, а она од тог трена не може да дође себи.
30. 05. 2024. у 20:59
Коментари (0)