РОЛ ПИТА СА МЕСОМ: Сочна и сласна, распаметиће све који је буду пробали

Новости онлине

25. 04. 2024. у 07:00

Залогаји који се памте у комбинацији без грешке.

РОЛ ПИТА СА МЕСОМ: Сочна и сласна, распаметиће све који је буду пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • За први фил
  • 1 јогурт
  • 1 павлака
  • 5 кашика шећера
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 3 јајета
  • 1 дл уље
  • За други фил
  • 500 г млевено месо
  • 2 главице црни лук
  • 4 чена белог лука
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • оригано
  • млевена зачинска паприка
  • уље

Припрема:

    Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите јаја па додајте павлаку, јогурт и уље. Додајте бршно помешано са прашком за пециво па мутите док се састојци не сједине. Ситно сецкан црни и бели лук динстајте док не омекша па додајте млевено месо. Динстајте 15 минута, па зачините и пробајте да видите, да ли је добро зачињено. Поделите паковање кора на по 3 ролата од 4 коре. Прве две коре премажите са 2 пуне кашике првог фила. Затим ставите трећу кору, на њу распоредите млевено месо и увијте у ролат. Поновите поступак за све ролате. На крају прелијте преко ролата остатак првог фила. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени, док кора не порумени и не буде хрскава. Служите уз шољу јогурта или прилог по жељи. 

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња