ЖУ-ЖУ ПУЊЕН СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Популарно пециво на мало другачији начин

Новости онлине

20. 04. 2024. у 07:00

За доручак или вечеру направите пуњени жу-жу који се пече само 15 минута. Да бисте направили овако укусан жу-жу потребано је да лиснато тесто напуните смесом од спанаћа и сира.

ЖУ-ЖУ ПУЊЕН СИРОМ И СПАНАЋЕМ: Популарно пециво на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 лисната теста
  • 1/2 шоље рикота сира
  • 1/4 шоље исецканог моцарела сира
  • 1 шака спанаћа
  • 2 чена белог лука
  • 1 јаје 
  • За премазивање:
  • 1 јаје

Припрема:

Спанаћ оперите и процедите. У тигању на мало уља пропржите млевени бели лук, па после минут додајте спанаћ. Пржите пар минута, а онда склоните са шпорета. Ставите у посуду, па додајте рикта сир, јаје, моцарелу и зачине по жељи. Све добро сједините. 

Лиснато тесто одмрзните, па оклагијом развуците. Исеците на пола, да добијете 4 правоугаоника једнаке величине. Узмите два силиконска калупа за лед и ставите једно тесто преко. Прстима га утисните у калуп, па са другом посудом направите исто то. 

У сваки прорез сипајте надев са сиром и спанаћем, па преко ставите лиснато тесто. Добро притисните ивице и исеците вишак. Ставите у замрзивач на 4 сата. 

Извадите жу-жу из калупа и поређајте на плех обложен пек папиром. Премажите јајетом, па пеците у загрејаној рерни на 200°С око 15 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)