ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ПОВРЋЕМ: Ваздушасте, лагане и заситне домаће кифлице филоване посним састојцима
Многи људи се устручавају да праве домаће кифлице, јер мисле како им тесто неће успети. Зато је битно да имате добар рецепт, а ми вам предлажемо да испробате и овај. Овако припремљене кифлице можете да једете и у току поста.
Састојци:
- 400 г брашна
- 200 мл јогурта
- 1 квасац
- 100 мл уља
- 100 мл топле воде
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 парадајз
- 1 паприка
- 1 црни лук
- 1 мања тиквица
Припрема:
У посуди помешајте млаку воду, квасац и шећер. Добро сједините и покријте провидном фолијом, па оставите да се активира 10 минута. Затим сипајте посни јогурт, уље, па додајте просејано брашно и со. Умесите глатко тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких сат времена.
У тигању на мало уља пропржите ситно сецкан црни лук, па када омекаша додајте сецкани парадајз, паприку и тиквицу. Пржите док поврће не буде готово. Зачините по жељи и промешајте.
Тесто поделите на 6 једнаких делова и обликујте лоптице. Сваку лоптицу развуците у круг и исеците троуглове. Нафилујте поврћем и уролајте.
Поређајте кифлице у плех обложен пек папиром, па на сваку ставите парче маргарина. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20-25 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)