ПОРТОКАЛОПИТА: Традиционална грчка пита од поморанџе

Новости онлине

13. 03. 2024. у 19:00

Пита од поморанџе или Портокалопита је посластица коју често можете пронаћи у грчким посластичарницама. Припрема је веома једноставна и брза, а пита се верујте топи у устима.

ПОРТОКАЛОПИТА: Традиционална грчка пита од поморанџе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500гр. коре за питу
  • 5 јаја
  • 200г. шећера
  • 2 ванил шећера
  • 2 веће поморанџе или 3 средње величине
  • кора и сок од поморанџи
  • 1 прашак за пециво
  • 400г. киселог млека или гушћи јогурт 200мл.
  • уље

ПРЕЛИВ:

200г. шећера 250мл. сока од исцеђених поморанџи

200мл. воде
1 штапић цимета

Пустите да прелив само прокључа.

Припрема:

Исцепкајте коре за питу на ситне делове и оставите их да се суше. Затим помешајте јаја и шећер, мешајте их миксером и након што добијете лепу пенасту мешавину додајте сок од поморанџе и рендану кору, уље, јогурт,ванил шећер. Наставите да мешате миксером све док смеса не буде уједначена, а потом додајте прашак за пециво.Сипајте овај фил у добоку чинију, а потом постепено додајте шакама цепану кору за питу и добро промешајте.Питу пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 25 мин. Охлађену изрезати на парчиће и прелити хладним преливом. Преко можете додати шлаг крем или при служењу једну куглу сладоледа. Пријатно!

БОНУС ВИДЕО -  ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)