ZA SPAS ŽIVOTA: Akcije dobrovoljnog davanja krvi i ove nedelje na više mesta

B.B.

22. 04. 2024. u 14:01

"KRV je jedini lek koji nema alternativu. Pomozi onima čiji život zavisi od tvoje humanosti. Jer ti to možeš", navedeno je u pozivu Instituta zatransfuziju krvi građanima.

ЗА СПАС ЖИВОТА: Акције добровољног давања крви и ове недеље на више места

Foto: Mašinski fakultet

 Tokom ove nedelje, punoletni građani mogu da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, kao i na terenu. Radno vreme Instituta, koji se nalazi u Svetog Save 39, radnim danima je od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 časova.

Brojne obrazovne ustanove odazvale su se pozivu, pa se tako danas do 16 časova krv može dati na Farmaceutskom fakultetu i u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi, a sutra, 23. aprila, od 10 do 16 časova na Fakultetu organizacionih nauka.

U sredu, 24. aprila, krv se može datiod 10 do 15 u Tehničkoj školi i Gimnaziji u Mladenovcu, te od 9 do 13 časova u Ugostiteljsko-turističkoj školi na Savskom vencu.

Svoja vrata otvaraju u četvrtak, 25. aprila, Šesta beogradska gimnazija od 9 do 14 i Sedma beogradska gimnazija od 8.30 do 13 časova, a krv se može dati i u transfuziološkom autobusu ispred zgrade Opštine Mladenovac od 10 do 16 i u Crvenom krstu Obrenovca od 9 do 14 sati.

U petak, 26. aprila, od 12 do 16 časova, odnosno od 9 do 14 časova transfuziološki autobusi će se nalaziti ispred novobeogradskog "Imo autlet centra", odnosno ispred Doma zdravlja u Požeškoj na Čukarici. U subotu, 27. aprila, autobusi će biti ispred palilulskog "Ritejl parka" od 11 do 16 i ispred Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu od 9 do 14 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)