“PAŽLJIVKOVA SMOTRA“ U PARAĆINU: Održan prvi deo opštinskog takmičenja (FOTO)

Z. R.

08. 05. 2024. u 18:12

UČENICI drugog razreda osnovnih škola koji su pobedili na školskim takmičenjima, kao i predškolci, danas su učestvovali na kviz-takmičenju opštinskog nivoa „Pažljivkova smotra“, a sutra će se istim povodom takmičiti prvaci.

“ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“ У ПАРАЋИНУ: Одржан први део општинског такмичења (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

„Nasmejani semaforci“ naziv je ekipe predškolaca koja je pobedila u svojoj kategoriji i plasirala se dalje na regionalno takmičenje, dok je u konkurenciji drugog razreda pobedio tim OŠ „Branko Krsmanović“ iz Donje Mutnice.

Kako bi poboljšala bezbednost dece u saobraćaju, „Pažljivkovu smotru“ osmislila je Agencija za bezbednost saobraćaja, a Opština Paraćin ovo takmičenje organizuje već četvrtu godinu preko svog lokalnog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, podsetio je Nenad Stojković iz tog tela.

Foto: Privatna arhiva

- Predškolci i mlađi osnovci prvog i drugog razreda prepoznati su u saobraćaju kao ranjiva kategorija zbog polaska u školu, te je neophodno da steknu o saobraćaju neko početno znanje kako bi se bezbedno kretali. Za razliku od školskog nivoa takmičenja, opštinska smotra je u formi kviza i zabavna je za mališane, koji imaju i svoje navijače. Škole su predstavljali timovi od po četiri učenika, i to ne samo oni sa najboljim rezultatima, već i oni kojima je još neophodno da uče kako bi se edukovali - objašnjava sagovornik "Novosti".

Takmičenje je održano u zgradi „Regionalnog inovacionog startap centra“, a dva pobednička tima učestvovaće na regionalnom nadmetanju koje će biti održano polovinom maja.

Agencija za bezbednost saobraćaja RS mesto održavanja utvrdiće po završetku opštinskih smotri u svim prijavljenim lokalnim samoupravama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)