ZVEZDA OSVOJILA ABA LIGU! Crveno-beli dobili Partizan u crno-beloj Areni i uzeli mu regionalnu krunu!

Novosti online

19. 05. 2024. u 22:41 >> 22:43

Crvena zvezda je šampion ABA lige za sezonu 2023/2024! Srpski prvak je regionanu titulu "uzeo" Partizanu pred njegovim navijačima u krcatoj Areni, pobedivši ga sa 76:82 za 3:0 u finalu, a pritom šesti uzastopni put u ovoj sezoni.

ЗВЕЗДА ОСВОЈИЛА АБА ЛИГУ! Црвено-бели добили Партизан у црно-белој Арени и узели му регионалну круну!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Buran uvod imao je ovaj meč, usled tuče koja se malo pre podneva desila u Areni, između treninga "večitih rivala" kada su se fizički sukobili Partizanov Džejms Naneli i Zvezdin Stefan Lazarević. Na kraju, ni jedan ni drugi nisu igrali, košarkaš Zvezde zbog povrede glave, a njegov rival zbog odluke trenera Željka Obradovića da ga izostavi iz ekipe za ovaj meč.

A sam megdan - nije počeo kako su navijači Partizana, koji su ispuni tribine Arene, priželjkivali. Bili su željni i podrške svojim ljubimcima, posle dva poraza u nekadašnjem "Pioniru", sada hali "Aleksandar Nikolić", ali i željni "povratka u život", te produženja ove serije. Do takvih uspeha se lako stiže ako se krene izvanredno, ali... stegnuti su bili crno-beli.

Prilično.

Zvezda je, na krilima najpre razigranog Nedovića, povela sa 4:12, da bi tajmaut Obradovića, a potom i menjanje petorke dok nije našao "odgovarajuću" posle ne baš idealnog nastupa "visoke postave", pokrenuo domaće. Oni su uspeli da prvu deonicu završe sa "-2", iako je Zvezda imala dvostruko više izgubljenih loptu (6:3), ali je zato gost imao daleko više skokova (10:4).

Povratak iz svlačionica "doveo" je neku malo drugačiju, drčniju i borbeniju ekipu Partizana na parket. Zato Zvezda nije dala nijedan poen dva minuta, nedugo zatim Aleksa Avramović doneo prvu prednost crno-belima na ovom meču (u 24. minutu, 44:42), a dok se Zvezda borila da se vrati u život, povevši Lazićevom trojkom, desio se i prekid.

Nakon što je Davidovac snažno zaustavio kapitena domaćih Kevina Pantera, navijači Partizana su razne stvari ubacili na teren, a posle dva-tri minuta neplaniranog neigranja košarke, Zvezda se vratila u prvobitni ritam: seriju koju je započela ona trojka produžila je sve do 44:52, što je bila serija od deset neodogovrenih poena.

Međutim, ni to vođstvo, ni dvocifreno od 55:65, ni problemi sa brojnim ličnim greškama, nisu sprečili crno-bele da krenu da daju sve od sebe. Sa tribina je grmeo "Marš na Drinu", na terenu se u tim momentima najviše borio Mateuš Ponitka, pa su crno-beli prišli na posed zaostatka pre nego što se došlo do sredine četvrte četvrtine.

Tada je Zvezdu odmakao Miloš Teodosić, najpre trojkom, pa dobrim dodavanjem koje je, s linije penala, Davidovac pretvorio u +6, ali i dalje su Sferopulosovj ekipi "za vratom disali" crno-beli, boreći se kako znaju i umeju da se izbori još jedan nastup pred njihovom publikom.

Ali, jedno je bila želja i htenje, a drugo nepreciznost u napadu i nemoć u odbrani, koju su sputovale dobre pik-en-rol akcije Zvezde, kao i pomenute poteškoće sa brojnim ličnim graškama crno-belih. Da Zvezdini igrači nisu promašivali silna slobodna bacanja u završnici, verovatno bi i ranije rešili pitanje pobednika, no, sigurno da na njih neće previše misliti tokom šampionskog slavlja - po svemu prikazanom, zasluženo su pobedili Partizan (i) u nedelju uveče, vrativši tako pehar regionalne lige u svoje vitrine.

ABA liga 2023/2024 - 3. utakmica finala - statistika

Partizan - Crvena zvezda 76:82 (18:20, 20:22, 14:17, 24:23)

 

Beograd - Hala: Beogradska arena; Gledalaca: 19.670; Sudije: Nikolić, Nedović, Radojković

 

Partizan: Smit 6, Ledej 4, Avramović 17, Panter 5, Smailagić 8, Trifunović 3, Anđušić 13, Doužer 8p, 6sk, 6as, Ponjitka 8, Kaminski, Kabokl 4

 

Crvena zvezda: Smart, Teodosić 6p, 6as, 4sk, Tompkins 5, Davidovac 9, Mitrović 12p, 8sk, 3as, Lazić 9, Bolomboj 6, Ilić nije igrao, Nedović 8, Giedratis 12, Gilespi 4, Dos Santos 11

Partizan - Crvena zvezda 76:82

40' - Partizan nije precizan, potom je fauliran Branko Lazić i upravo kapiten Zvezde stavlja tačku na ovu priču, sa dva precizna slobodna bacanja.

40' - Nedović precizan oba puta! 76:80

40' - Smit precizan prvi put, ne i drugi. A onda je Nedović fauliran na 10,9 sekundi do kraja. Anđušićeva peta lična. Inače, Partizan više nema tajmauta... Zvezda ima jedan i vodi sa 76:78 pred bacanja Nedovića.

40' - Još 44,5 sekundi do kraja. Zvezda kreće u napad... Partizan sjajno igra odbranu, nisu uspeli bekovi Zvezde da priđu na bliže od deset metara od koša crno-belih. Odatle je Jago i šutirao, promašio je. Lopta za Partizan, a odmah je fauliran Dželin Smit. Još 16,4 sekunde.

40' - Avramović skače unazad i daje trojku! 75:78 posle 17. poena srpskog reprezentativca, sjajan potez, nema šta! Jedan posed razlike. Tajmaut traži Zvezdin trener

40' - Džoel Bolomboj opet ne pogađa prvo bacanje za Zvezdu. A precizan iz drugog pokušaja. 4/8 ima Zvezda u poslednja tri minuta s linije penala

40' - Bolomboj pokušava iz okreta sa čeone linije da pogodi koš Partizana. Nije precizan, no nije dobro šutirao ni Panter, koji je potom napravio petu ličnu grešku. Lopta za Zvezdu, još 57,9 sekundi do kraja, +5 za goste.

39' - Utišala se Arena, skroz. Bar na nekoliko trenutaka. Avramović ne pogađa sa distance, no Partizan se domogao lopte, pa će upravo Avramović imati bacanja, na 1:34 do kraja. Rezultat je, posle dva pogotka, 72:77.

39' - Prekršaj Anđušića nad Jagom. Novi penali za Zvezdu. I, opet prvo promašuje igrač crveo-belih, pa pogađaju drugo - posle Nedovića i Bolomboja, to je uradio i Dos Santos. Zvezda vodi 70:77. Tajmaut Traži Željko Obradović, još 1:59 do kraja.

38' - Bolomboj je pogodio prvo bacanje, ne drugo, no Giedraitis hvata loptu i Zvezda ima novi napad! 

38' - Avramović i Ledej ulaze u igru kod domaćih, Ponjitka i Trifunović izlaze. 

38' - Panter je opet probao da poentira, i to preko Bolomboja. Nije uspeo. I dalje +5 za Zvezdu, još 2:20 do kraja. A na 2:11 pre završetka, Bolomboj je fauliran, imaće slobopdna bacanja. Izgleda da je to četvrta lična kapitena crno-belih, Pantera.

38' - Panter je šutirao u poslednjoj sekundi napada Partizana, i to s distance. Nije bio precizan, a Trifunović gura Nedovića pod košem Zvezde, pa će pomenuti košarkaš crvneo-belih imati slobodna bacanja. Prvo nije pogodio, drugo jeste - 70:75. Lazić ga odmah potom menja.

37' - Nedović, potpuno sam, ne pogađa trojku za Zvezdu. Još tri minuta do kraja, Partizan u napadu

37' - Zvezda u poslednjim trenucima vremena za napad ne pogađa (Davidovac probao trojku), a onda Smailagić, ostavljen sam u reketu crveno-belih, zakucava jednom rukom. Partizan prilazi na 70:74, grčki trener na klupi gostiju traži tajmaut.

36' - Zvezda je upravo došla do bonusa jer je Lazić, jureći "svog" igrača, odgurnuo Ponjitku koji mu je postavio blok. Crno-beli nisu pogodili iz potonje akcije, lopta za Zvezdu. 

36' - Teodosićevo dodavanje za Davidovca nije postala klasična asistencija, zbog prekršaja, a ispostavilo se da se taj faul isplatio Partizanu, jer je pogođeno samo jedno bacanje - 68:74. Još 4:32 do kraja.

36' - TV tajmaut. A kako Partizan nije iskoristio svoj napad, Zvezda će imati priliku da uveća vođstvo od pet razlike.

35' - Tačno na polovini 4. četvrtine, Teodosić pogađa trojku - 68:73 za Zvezdu.

34' - Partizan se vratio u igru! Anđušić 3/3 sa linije penala sada, 6/6 na meču, crno-beli su na 65:68 prišli. Na drugoj strani terena, Jago je iznudio četvrtu ličnu grešku Smailagića.

34'  - Kraći prekid meča posle promašaja Giedraitisa sa distance, njegov saigrač Davidovac se bacio za loptom, završio u publici ali i nezgodno pao. Ipak, nakon što je malo odležao, uz blagu bolnu grimasu, podigao se i nastaviće da igra reprezentativac Srbije. Partizan ima loptu, ali i zaostatak 62:68. Danilo Anđušić je fauliran.

34' - Kratko su se radovali domaći, Giedratis pogađa brzu trojku, a potom Doužer precizan za dva - 62:68.

34' - Pet poena Ponjitke u ovoj deonici (osam ukupno) - 60:65, prepolovljena je prednost Zvezde.

33' - Trifunović pogađa trojku (58:65), a onda njegov klupski kolega Kaboklo dobija petu ličnu grešku. Za njega je derbi završen. Bolomboj se vratio u igru. Nedović nije pogodio iz prodora, Ponjitka se bori i želi da pokrene crno-bele pred završnih 7 i po minuta.

32' - Dobra kretnja lopte u Zvezdinom napadu, Lazić je na kraju krenuo na prodor, a bio fauliran pod samim košem. Kaboklo je četvrti put sankcionisan ličnom greškom. Zvezda odlazi na dvocifrenu prednost, kapiten Branko Lazić sa linije penala precizan samo jednom. Najveća prednost Zvezde, 55:65.

31' - Ponjitka posle ofanzivnog skoka daje trojku, ali Tompkins odmah uzvraća - 55:64. Mateuš Ponjitka zatim pravi ličnu grešku u napadu (druga na meču).

31' - Tompkins ne pogađa sa bočne, leve pozicije, ali priskače u pomoć Mitrović i Zvezda ima najveću prednost na ovom meču, +9, 52:61. "Grobari" počinju da pevaju "Marš na Drinu".

31' - Zvezda ima loptu na startu 4. deonice.

Kraj treće četvrtine, 52:59 za Zvezdu! Nakon što je prvi put neka ekipa imala prednost na poluvremenu u ovoj finalnoj seriji, Zvezda je tih +4 sa velikog predaha uvećala na sedam razlike, iako je Partizan u međuvremenu prvi put poveo. Ali, onaj prekid, pa serija crveno-belih 10:0, vratili su inicijativu ekipi Janisa Sferopulosa.

30' - Zvezda nije iskoristila svoj napad (Teodosić), ali nije ni Partizan (Anđušić, gađao je trojku iz tranzicije). Ostaje +7 za goste.

30' - Trej Tompkins pronalazi Jaga Dos Santosa, a ovaj trojkom donosi Zvezdi 52:59. Teodosić potom izbija loptu Kaboklu, Zvezda u napadu...

29' - Partizan uspeva da poentira, ali Dejan Davidovac odmah uzvraća lukavim prodorom uz čeonu liniju - 50:56. Gilespi mora da napusti derbi, petu ličnu je dobio Zvezdin košarkaš. Ne može da veruje igrač crveno-belih, koji je dobro igrao, naročito u odbrani i kada se o skokovima radi.

28' - Promašili su jedni, pa onda drugi... Ulazi se u poslednja dva minuta 3. deonice. Bolomboj je iznudio 3. ličnu Pantera, imaće dva slobodna bacanja. Panter izlazi, menja ga Anđušić. Vratio se i Kaboklo, da bi se nekako zaustavila Zvezdina pik-en-rol igra, u kojoj je Bolomboj često ostajao "na" Panteru, koji nije mogao da ga "umiri".

27' - Posle lošeg napada Zvezde, Smailagić nije pogodio koš crveno-belih, no ooni su se spetljali pod svojim obručom i napad ima Partizan, koji gubi sa -6. Doužer daje oba penala, 48:52.

27' - Teodosić lobuje odbranu rivala, Zvezda odlazi na 44:52 (što je izjednačena njena najveća prednost na ovom meču), a posle deset uzastopnih poena gostiju, Smailagić daj ekoš za Partizan, 46:52.

26' - Zicer ne koristi Avramović, Jago to kažnjava trojkom - 44:50. Prvi tajmaut u drugom poluvremenu, Željko Obradović ga traži (mada, vreme je i za TV predah, pa ćemo videti kako će sudije doneti odluku o ovom minutu predaha)

25' - Treća lična Smailagića, zaustavio je Mitrovića nepropisno, a isti igrač Zvezde potom poentira - 44:47, na asistenciju Jaga.

25' - Lazić ne pogađa trojku iz levog ugla, Smailagić takođe, i to frontalno postavljen ka košu Zvezde. I dalje 44:45.

24' - Partizan je u napadu posle ovog prekida. Smit ne pogađa trojku, lopta za Zvezdu.

24' - Derbi se nastavlja! Ubačeni predmeti su sklonjeni s terena, a arbitri posle pregleda snimka pokazali da je u pitanju bio običan prekršaj srpskog reprezentativca nad kapitenom Partizana.

24' - Izgleda da je plastična flaša ubačena na teren, ali i još neki sitni predmeti. Nezadovoljni su navijači domaćih zbog onog opisanog prekršaja Davidovca nad Panterom. Crno-beli su, inače, tražili da se pregleda snimak faula, da se vidi da li je bilo nesportske namere.

24' - Prekinut je derbi! Sudije su zaustavile igru, ali nije najjasnije zašto... Meč se ne igra već pun minut. Izgleda da je nešto ubačeno s tribina na parket.

24' - Davidovac pravi prekršaj nad Panterom kod aut-linije. Proključala je Arena (nakon što je kapiten crno-belih "odbačen" van terena). I dalje +1 za Zvezdu. Atmosfera je baš, baš glasna u ovim momentima.

24' - Lazić pravi prekršaj tokom "rvanja" sa Smailagićem. Teodosić se sprema da uđe u igru... umesto Jaga. Smit ne pogađa trojku, ali pogađa Avramović - Partizan prvi put vodi! Dvanaest poena Alekse Avramovića, 44:42. Teodosić ne uspeva da "vrati" trojku, no crveno-beli oduzimaju loptu domaćinu, a onda Lazić pogađa iz ugla - 44:45.

22' - Posle loše zavrešnog Jagovog prodora, njegov klupski kolega Fredi Gilespi pravi faul u napadu. Partizan u prilici da povede. Panter ipak ne pogađa, Gilespi ostvaruje šesti skok. No, biće nove prilike za domaćina, jer je kapiten rivala, Lazić, napravio grešku u koracima dok je vodio loptu

22' - Faul Kabokla, treći na ovom meču. Burno reaguju "grobari" zbog ove sudijske odluke. Smailagić ulazi na parket. A onda treću ličnu dobija i Džejlin Smit. Pao je, sa Nedovićem, kog je izgleda obgrlio s leđa.

21' - Lazić je prvi ustao, a malo usporeno - to je učinio i centar domaćih. Sudije pregledaju snimak. Utvrdile su da je sve bilo u redu.

21' - Prva trojka Kevina Pantera, 41:42, a pali su Lazić i Kaboklo. Nadamo se da nema povređenih posle ovog duela i nezgodnog završetka te borbe za poziciju.

21' - Počelo je drugo poluvreme!

Kraj poluvremena, Zvezda vodi sa 38:42. Oba tima su ubacila po 10 pogodaka za dva poena, s tim da je Partizan iskoristio 21 šut (47,6%), a Zvezda samo 12 (83,3%). Partizan gubi sve vreme, iako vodi sa 7:0 u "ukradenim loptama" (Zvezda je ukupno izgubila posed 10 puta, crno-beli četiri). Po tri trojke su dali i jedni i drugi (domaćin iz 11 šuteva, gost iz 10), a što se tiče slobodnih bacanja, na 9/9 je Partizan, na 13/17 Zvezda. Najefikasniji u ekipi Željka Obradovića je Avramović sa devet poena, po pet su dali Smit i Anđušić. U timu Janisa Sferopulosa devet poena dao je Gidratis, po šest Davidovac i Mitrović.

20' - Giedraitis vrlo brzim izbačajem lopte daje trojku s leve strane - 36:42. Kaboklo smanjuje to na -4, košem iz reketa Zvezde. Jago u poslednjem napadu šutira sa osam metara, preko zemljaka, Kabokla - nije precizan.

20' - Džejlin Smit pogađa posle naskoka - i biva fauliran. 35:39 je rezultat pred slobodno bacanje za Amerikanca, inače hrvatskog reprezentativca.

19' - Željko Obradović traži tajmaut na nešto malo više od minut do kraja druge deonice. Partizan gubi sa 33:39 posle novih preciznih bacanja Davidovca (šest poena).

19' - Kaboklo, posle ofanzivnog skoka (promašaj Doužera sa poludistance) ne koristi zicer. Davidovac je na drugoj strani fauliran od strane Smita (i on ima, poput Pantera i Kabokla, koji su s njim na parketu, dve lične). 

19' - Davidovac daje oba penala, 33:37. Sudar Kabokla i Mitrovića, Brazilac se izvinjava Zvezdinom košarkašu, nehotica ga je zakačio dlanom po usni.

18' - Mitrović na dodavanje Nedovića (i dobre blokove saigrača) lako poentira. To ne uspeva malo zapaženi Panter na drugoj strani terena - 33:35.

18' - Zvezda posle minuta predaha igra na Davidovca, koga udvajaju, ali ga Doužer faulira u uglu terena. Prva lična greška za bivšeg saigrača Nikole Jokića u Denveru.

18' - Na dodavanje Avramovića - koš daje Kaboklo, a onda, posle kiksa crveno-belih, "obrnute" ulogu, pa Avramović postiže poene, nerešeno je! 33:33

17' - Mitrović daje koš Partizanu uz faul (drugu ličnu grešku Kabokla), a potom promašuje još jedno slobodno bacanje - 29:33. Tri penala je promašio Luka Mitrović u nizu.

16' - Nedović i Doužer ne pogađaju sa distance. A onda Bolomboj biva precizan iz teške situacije - 27:31 nakon što je Partizan promašio šut za prvo vođstvo. Međutim, nedugo zatim, Bolomboj pravi treću ličnu grešku. Problem za crveno-bele... 

16' - Avramović je prodorom iznudio drugu ličnu grešku Nedovića, a i dva slobodna bacanja. Doužer u međuvremenu ulazi u igru kod domaćih.

15' - Teodosić ne uspeva da ostvari dobro dodavanje pod koš Partizana, crno-beli uzimaju loptu, ne daju ni oni poene, a Bruno Kaboklo se buni što nije dosuđen prekršaj nad njim. Ipak, brzo se vraća lopta domaćima, dosuđen je ofanzivni prekršaj Gilepsiju.

15' - Teodosić pogađa trojku (25:29) preko ruku Smailagića, kome potom beži lopta u napadu crno-belih.

14' - Džavonte Smart debituje u Zvezdi na ovom meču. Kaboklo krade loptu crveno-belima, Partizan u napadu. I, koš Dželena Smita za crno-bele, iako lopta nije prošla kroz obruč, ali je bila u silaznoj putanji kada je dirana - 25:26.

14' - Gilespi ponovo pogađa, vraća +3 Zvezdi, pa potom hvata loptu na drugoj strani, posle promašaja Anđušića. Tompkins nije postigao koš za crveno-bele, no Fredi Gilespi hvata loptu između Smita i Smailagića i biva fauliran. Anđušić ide na klupu, Panter je opet na parketu u timu Partizana.

13' - Anđušić je nadvisio Teodosića, osvojio loptu za Partizan, a potom i dao trojku - 23:24. Trener Zvezde Janis Sferopulos traži tajmaut.

12' - Posle novog skoka u napadu crveno-belih, oni pogađaju za +4 (Gilespi), da bi Partizan iznova prokockao svoju ofanzivnu akciju. Na drugoj strani terena, Smailagić tera Teodosića na novi kiks - pa će iskusni plejmejker i Anđušić skakati za "mrtvu loptu".

12' - Lopta je ostala u Partizanovom posedu, no Giedratis je blokadom zaustavio potonju akciju domaćih, sprečio je Avramovića da poentira.

11' - Na isteku prvog minuta druge deonice, posle uspenih slobodnih bacanja Tompkinsa, sudije pregledaju snimak, da bi utvrdile ko je izbacio loptu iz igre na drugojs trani terena.

11'  - Izjednačenje! Avramović bez gledanja dodaje loptu Smailagiću, a ovaj, uz čeonu liniju, dobija u duelu Tompkinsa i zakucava za 20:20.

Kraj prve četvrtine, Zvezda ju je dobila sa 18:20 iako je imala šest izgubljenih lopti, dvostruko više od domaćih. Ali, Gosti su šutirali za dva poena savršenih 5/5, sa distance 25% kao i Partizan, s tim da je Zvezda zastala na 1/4, a crno-beli na 2/8. U skokovima čak 10:4 za ekipu trenera Janisa Sferopulosa.

10' - Avramović prodorom približava Partizan na 18:20, a na drugoj strani terena Tompkins pred zvuk sirene ne pogađa trojku. Kraj prve deonice.

10' - Buni se domaća publika. Anđušić izbija loptu Mitroviću, ali sudije kažu da je to bio faul. Zvzedin košarkaš promašuje prvo bacanje, pa i drugo. Ostaje +4 za goste.

10' - Beži lopta i Teodosiću, nedugo zatim Avramović to kažnjava trojkom (na asistenciju Smailagića iz reketa) - 16:20.

9' - Giedriatis pogađa oba bacanja, Zvezda vodi sa 13:20 iako je imala pet izgubljenih lopti u ovih devet minuta (nijednu u prvoj deonici prošle utakmice). Greši Anđušić na drugoj strani terena, beži mu lopta u aut. Još 1:11 do kraja uvodne deonice.

9' - Partizan smanjuje na 13:18 bacanjima Danila Anđušića, a onda Zvezda očajno odigrava svoj napad. No, ne kažnjavaju je crno-beli. Anđušić faulira Giedratisa posle promašaja domaćih.

8' - Pogađaju jedni, pa drugi sada... Gidraitis je vratio +7 Zvezdi, a onda sudija Nikolić pokazuje nekome tehničku grešku na početku Partizanovog napada? Izgleda da ju je dobio Smailagić, i to jer je sudijama gestikulirao da "bolje gledaju" šta se dešava.

7' - Jago je previše komplikovao posle dobre "kretnje lopte" - pa ju je i izgubio, na radost "grobara" koji potom nisu propslavili i smanjenje zaostatka, jer crno-beli nisu iskoristili polu-kontru. Zvezda svoju jeste, Giedratis daje koš za 9:16.

7' - Kaminski odlazi  na klupu (menja ga Smailagić), a zamenje ne pomenuti igrač Partizana jer je u borbi za loptu napravio nesportsku ličnu grešku. Mitrović je iskoristio prvo bacanje (posle dva i po minuta Zvezda daje poene - 9:13). Precizan je potom i drugi put iskusni Zvezdin igrač, a njegova ekipa ima i loptu sa strane - 9:14.

7' - Posle dve lične greške do koje je "stigao" Zvezdin centar Bolomboj, dva prekršaja je napravio i kapiten crno-belih, Panter. Njega i Doužera menjaju Avramović i Anđušić.

6' - Giedriatis menja Lazića. A posle sudijskog podbacivanja lopte, Partizan je opet u posedu. Ledej je probao da postigne trojku, nije bio uspešan, ostalo je +3 za Zvezdu.

5' - Ponjitka daje trojku nakon što se Zvezdina odbrana "skupila" da pod košem pomogne kapitenu Laziću koji je čuvao višeg od sebe, Kaminskog - 9:12.

5' - Ponjitka poentira iz reketa, što baš Partizanu nije polazilo za rukom na početku ovog meča, a onda Bolomboj pravi prekršaj u napadu, pa će crno-beli moći da priđu još bliže od trenutnih 6:12.

4' - Partizan nije iskoristio svoju akciju, a Nedović daje trojku preko ruku rivala - Obradović traži tajmaut jer je na semaforu 4:12.

3' - Jago, prodorom (protiv Kaminskog) poentirar za 4:9, Ponjitka promauje sa distance na drugoj strani terena. Promašio je isti takav šut i Nedović, no Zvezda se opet domogla lopte - ali joj je isteklo vreme za napad (Bolomboj je predugo držao loptu).

2' - Nedović pogađa oba slobodna bacanja, Zvezda privremeno odlazi na 2:7, no odmah ubacuje za dva poena Kevin Panter

2' - Novi pogodak Zvezde iz reketa, Jago u poslednjim momentima vremena za napad pronalazi Davidovca koji je utrčao i pogodio - 2:5. Kaminski promašuje na drugoj strani terena.

1' - Doužer pogađa preko nižeg Jaga, sa poludistane, i Partizan prilazi na 2:3.

1' - Meč je počeo! Zvezda ima prvi napad - i Zvezda daje koš preko Lazića, koji će imati i dodatno bacanje usled faula Ponjitke.

20.31 - Imajući u vidu da je juče preminu prof. dr Milivoje Karalejić, jedan od rodonačelnika kondicione pripreme  i jedini trener uz Svetislava Pešića koji ima osvojene sve medalje i trofeje od kadeta do seniora na evropskim i svetskim prvenstvima, minut tišine je održan u Areni.

20.29 - Startne postave - Partizan: Doužer, Panter, Ponjitka, Kaminski i Ledej; Zvezda: Dos Santos, Nedović, Lazić, Davidovac, Bolomboj

20.26 - Počinje pesma "Da volim crno-bele" - i sve drugo u Areni prestaje da se priča. Skoro svi prisutni - pevaju.

20.25 - Na red je došlo predstavljanje crno-belih. "Grobari" pozdravljaju svakog ponasob igrača Partizana.

20.24 - Počinje predstavljanje igrača. Najpre gostujuća ekipa, a, imajući u vidu da se igra pred navijačima Partizana, ne čudi glasno zviždanje.

20.17 - Što se Zvezde tiče, u njenim redovima nema povređenog Lazarevića, pa su u sastavu: Smart, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Giedratis, Gilespi, Dos Santos

20.15 - Definitivno ne igra Naneli! Obradović je odlučio da sastav Partizana za 3. utakmicu finala ABA lige bude: Smit, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo

19.37 - Džejms Naneli, akter tuče sa Zvezdinim košarkađem Stefanom Lazarevićem o kojoj čitavo popodne danas bruji Srbije, je u prvoj utakmici ABA finala postigao 27 poena za Partizan (uz šest skokova i dve asistencije). Ali, u drugoj je zaustavljen na samo dva poena (uz šest skokova i asistenciju). Nakon indeksa korisnosti od +33 u prvom meču regionalnog finala, u drugom je bio na -5.

Džejms Naneli / Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

19.30 - Najnovija vest: A POSLE TUČE... Željko Obradović ne da Naneliju da igra protiv Zvezde?!

18.55 - Iako su iz KK Crvena zvezda najavili da, ukoliko Naneli bude igrao, meč će biti neregularan, crveno-beli su stigli u Arenu... Izgleda da će se derbi igrati.

18.34 - Džejms Naneli je stigao u Arenu!

18.31 - "NEISTINE! NAUČNA FANTASTIKA!" Treće saopštenje crveno-belih u danu tuče Naneli - Lazarević pred derbi Partizan - Zvezda!

18.20 - ZAR I ON?! Geršon Jabusele video snimak tuče Naneli - Lazarević i ovako reagovao!

Uoči meča - haos!

Uoči 3. utakmice, došlo je do tuče košarkaša u Beogradskoj areni. U njoj su učestvovali igrač Partizana Džejms Naneli i Crvene zvezde Stefan Lazarević.

Nemila situacija desila se između prepodnevnih treninga "večitih", na sam dan trećeg megdana u regionalnom finalu

Podsetimo, najpre se oglasila Crvena zvezda, saopštivši da je Naneli, igrač Partizana, nasrnuo i teško povredio njenog košarkaša Lazarevića, potom se pojavio prvi snimak iz Arene, na kome se Naneli i Lazarević vide u klinču, a nedugo zatim i drugi snimak, na kome se vidi kako je, koji trenutak pred izbijanje tuče, izgledao susret pomenute dvojice igrača u hodniku (VIDEO).

А онда, после новог саопштења Звезде, која је објавила снимке са неколико камера (ВИДЕО), огласио се и Партизан, тврдећи да је све започео играч црвено-белих и да су из Звезде предлагали да се "снимци обришу и све заборави"

Prvi susret Nanelija i Lazarevića u hodniku / x / zvezdamijesve_

Nakon što se o svemu oglasilo i nadležno tužilaštvo, ostalo je da se razreši i osnovna dilema:

Da li će se derbi igrati?

Jer, Crvena zvezda traži da "igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja", dodajući i sledeće:

"U suprotnom, ta (treća) utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost na utakmici svih aktera iste, od težih incidenata".

Podsetimo, Zvezda vodi sa 2:0 i u slučaju pobede preuzeće ABA titulu od Partizana, a u suprotnom, igraće se četvrta utakmica, u utorak, takođe u crno-belom ambijentu u Areni.

Partizan - Crvena zvezda, kvote

Svetske kladionice ubeđene su da crno-beli dobijaju treći meč finala.

Kvote na Partizan su vrlo male, kakve se daju apsolutnim favoritima, od 1,22 do 1,34, a na Zvezdu od 3,16, do 4,09.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu