SVEDOČENJE HRABRIH RADNIKA "ČISTOĆE" IZ NOVOG SADA: Ovako su uspeli da spasu čoveka

Lj.P.

08. 05. 2024. u 11:25

VELIKI hrišćanski praznik Veliki petak trojici radnika novosadskog JKP "Čistoća" zauvek će ostati urezan u sećanju. Sasvim neočekivano, dok su obavljali svoje radne zadatke, Danijel M. Nikolić (41), Haljit Bejzak (23) i tek punoletni Sabit Itaj postali su istinski heroji! Hrabrošću i velikom prisebnošću uspeli su da odvrate čoveka od njegove očigledne namere da skonča u dubinama Dunava, skokom s Varadinskog mosta.

СВЕДОЧЕЊЕ ХРАБРИХ РАДНИКА ЧИСТОЋЕ ИЗ НОВОГ САДА: Овако су успели да спасу човека

FOTO: Lj.P i sajt Čistoće

Trojicu hrabrih radnika "Čistoće" juče je ugostio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

- Oni nisu okrenuli glavu na drugu stranu niti su nezainteresovano nastavili svojim putem, već su bez oklevanja svoje vreme i pažnju usmerili na nepoznatog čoveka kojem je u tom trenutku bila potrebna pomoć. Hvala na iskazanoj ljudskosti i nadam se da će vaš primer humanosti slediti i drugi - rekao je Milan Đurić.

Pred scenom koja im se ukazala, negde na sredini mosta, Danijel, Haljit i Sabit vele da ne bi mogli sebi da oproste i mirno spavaju da nisu postupili kako im je savest nalagala, da odreaguju i pokušaju da spreče tragediju. Srećom, u tome su uspeli.

Drugi prolazili pored drame

DOK se na Varadinskom mostu odigravala drama, prema rečima naših sagovornika, niko se ni pre, ni posle njih nije zaustavio. Vozači su prolazili u oba smera, a neki su, verovatno nesvesni šta se dešava, nervozno trubili, jer ne mogu da prođu.

- Za nas je bio redovan radni dan, kamionom smo se uputili u Petrovaradin i Sremsku Kamenicu - priča Danijel. - Prelazeći preko Varadinskog mosta ugledali smo čoveka s druge strane ograde, i posumnjali da planira nešto, jer gleda u vodu. - Nismo smeli previše da mu se približimo. Pozvali smo policiju, a dežurni nam je rekao da ostanemo tu i da je patrola već krenula prema mostu. Plašio sam se da priđem čoveku, jer nisam znao kako će da reaguje. Iz daljine sam započeo razgovor, oslovljavajući ga sa "druže", pitajući ga šta to radi, i govoreći da svi mi imamo probleme.

Nije im bilo svejedno, grozničavo su razmišljali šta da kažu i učine, a da ga ne podstaknu u njegovoj nameri.

- Haljit mi je šapatom rekao da ga pitam da li hoće cigaretu - nastavlja Danijel. - Odgovorio je da hoće, a zatim je prešao s druge strane ograde. Dok je uzimao cigaretu, Haljit i Sabit su hitro stali iza njega, tako da je bukvalno bio "opkoljen" u slučaju da se predomisli. Srećom, sve se dobro završilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom