ZAPALJENI OLIMPIJSKI KRUGOVI: Skandal u Parizu

U očima celog sveta našla se maketa zapaljenih olimpijskih krugova tokom prvomajske povorke u Parizu.

ЗАПАЉЕНИ ОЛИМПИЈСКИ КРУГОВИ: Скандал у Паризу

Foto: Printskrin

Mnogi posmatrači su zbog toga ostali šokirani. Neki učesnici povorke tražili su, čak, otkazivanje OI! Razlog za paljenje simbola Igara je – socijalna pravda.

Najradikalniji ističu da se zbog Olimpijskih igara oko borilišta izbacuju beskućnici i isteruju studenti iz studentskih domova da bi se u njima smestili sportisti i delegacije. Kažu da se u kratkom roku izgradilo Olimpijsko selo za hiljade ljudi, a da prethodno decenijama nije ništa učinjeno za mnoge koji žive bez krova nad glavom.

- Ove Olimpijske igre su socijalno čišćenje, društveni prezir, ekološka katastrofa – poručio je jedan mladi aktivista preko TV tokom Prvomajske parade u Parizu.

Iz istog socijalnog spektra krajnje levice stižu i pretnje da će radnički sindikati održavati štrajkove tokom Olimpijade.

- Ne želimo da mi budemo oni koji će upropastiti Olimpijske igre. One su sredstvo za pritisak, ali ako pritisak postoji, to je zato što vlasti ne ispunjavaju zahteve zaposlenih – uputio je poruku Kristof Farine, generalni sekretar moćnog sindikata Se-Že-Te.

Štrajkove tokom Igara već su najavili radnici u pariskom gradskom saobraćaju, đubretari, kao i zaposleni u javnoj administraciji, s ciljem da dobiju veće plate.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...