ZVEZDINA ŠETNJA DO FINALA: Rokasov šuterski trening protiv oslabljene i demotivisane Mege

V. Preradović

08. 05. 2024. u 08:13

MEGA je dokazala ove sezone da budžet i iskustvo nisu garant rezultata, ali u polufinalnom dvomeču nije imala dovoljno argumenata da se ozbiljnije suprotstavi vicešampionu ABA lige. Crvena zvezda je i u revanšu slavila na dominantan način (94:69) i sa 2:0 u pobedama plasirala se deveti put zaredom u finale regionalnog takmičenja.

ЗВЕЗДИНА ШЕТЊА ДО ФИНАЛА: Рокасов шутерски тренинг против ослабљене и демотивисане Меге

Foto ABA liga

Mega je cenom karata od 2.000 dinara odbila navijače crveno-belih od dolaska u Halu sportova „Ranko Žeravica“, ali je utisak da je tim potezom umanjila i motivaciju svojih igrača. Bez dvojice iz startne petorke, centra Plavšića i plejmejkera Miljenovića, brzo ih je napustio početni polet koji je iščezao u završnici prve četvrtine, kada su primili četiri poena za pet sekundi.

Jednostavno, Zvezda nije mogla da igra gore nego u uvodnih deset minuta, tokom kojih je šutirala iz igre 6/20 i imala tek dve asistencije. Sferopulos nije mogao da računa na Hangu i Bolomboja, a pitanje da li više uopšte računa na Smarta i Tobija.

Crveno-beli su u drugoj deonici poentirali praktično bez otpora protivnika. Nedović prodorima, Gedraitis i Jago otvorenim trojkama, Gilespi koševima iz reketa u kojem je Megi nedostajalo i centimetara i kilograma. Nije nedostajalo talenta Đurišića i Markovića, koji će se tek pretočiti u kvalitet, koji je u ovom dvomeču apsolutno bio na strani našeg evroligaša. Gedraitis je nameštao šutersku ruku za finale, Tompkins hvatao osećaj nakon duge pauze, Topić takođe. Iako je pobednik bio poznat već do kraja poluvremena, Sferopulos je dao i Teodosiću prostora da oseti loptu, s obzirom na to da crveno-bele prva finalna utakmica očekuje 13. maja. Da li protiv Partizana ili Budućnosti, saznaće tri dana pre početka bitke za trofej i Evroligu.

- Nismo počeli dobro, ali smo u drugoj četvrtini primili samo 11 poena i izgradili dvocifrenu razliku. Način na koji smo igrali pokazuje koliko smo želeli pobedu, imali smo 22 asistencije na 11 izgubljenih lopti. Posle dana odmora, počinjemo pripremu za sledeću obavezu - rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos i napustio konferenciju za medije ne dozvolivši da mu se postave pitanja.

MEGA 69

C. ZVEZDA 94

HALA sportova „Ranko Žeravica“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Koljenšić, Dragojević, Hadžić.

MEGA: Milijašević 13, Jelavić 8 (8 sk), Marković 13 (7 sk), Kobzistji 3, Popović, Milutinović, Iljasoglu 5, Đurišić 12 (4 as), Kovačević 2, Jović 8, Mušicki 1, Malovec 4.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 4 (3 as), Tompkins 7, Davidovac 6, Mitrović 10 (8 sk), Lazić 5, Ilić, Nedović 9, Gedraitis 20 (6/8 za tri), Gilespi 16 (7 sk), Topić 4 (3 as), Dos Santos 13 (7 as).

26:19, 11:28, 16:29, 16:18

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)