EKSKLUZIVNO OSKAROVKA ŽILIJET BINOŠ: Našoj realnosti je kao i limunadi potrebno malo šećera

NIKOLA DRAŽOVIĆ

13. 04. 2024. u 05:00

U glumu sam se zaljubila zahvaljujući mojoj majci. Kasnije sam sama tražila sebe i pronašla sam se u glumi, ali njoj dugujem sve one korake koji su me doveli na početak puta na koji sam kasnije zakoračila - kaže oskarovka Žilijet Binoš, koja nam u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" govori kako je izgledao i njen put do serije "Pozovite mog agenta".

ЕКСКЛУЗИВНО ОСКАРОВКА ЖИЛИЈЕТ БИНОШ: Нашој реалности је као и лимунади потребно мало шећера

Foto Star

UZBUDLjIVA francuska serija "Pozovite mog agenta", nagrađena Emi priznanjem za najbolju komediju sa stranog govornog područja, i nominovana za nagradu Bafta, vratila nam se sa premijernom drugom sezonom na kanal Star lajf. Urnebesni tim agenata iz "Semjuel Ker Agencije", Andreu (Kamij Koten), Matijasa (Tibo de Montalember) i Gabrijela (Gregori Montel) gledamo od 3. aprila, od ponedeljka do srede, u 21.00, u šest novih epizoda, dok treći ciklus u istom terminu startuje od 17. u mesecu.

Zaposleni u agenciji za talente konačno mogu da odahnu, jer su dobili novog šefa - mladog i atraktivnog milionera Hičama Janovskog (Asad Buab). Andrea je uspela da ga ubedi da uloži novac u firmu i spase im radna mesta, iako o njihovom poslu ne zna apsolutno - ništa. Njihovo olakšanje je kratkog daha, jer se iza velikog Hičamovog poslovnog uspeha krije impulsivan i nepredvidiv čovek. On će poremetiti već nesigurnu ravnotežu koju je mala porodica "Semjuel Ker Agencije" uspela da uspostavi.

Dok iz epizode u epizodu pratimo avanture glavnih junaka neizostavan začin ove priče jesu gostovanja velikih holivudskih zvezda koje u seriji tumače - sebe. Posle Sigorni Viver i čitave plejade filmskih i TV legendi, u novim epizodama gledamo Moniku Beluči, Izabelu Ađani, ali i oskarovku Žilijet Binoš, koja nam u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" govori da li život uz agenta zaista izgleda kao u seriji.

Foto Star

Kamij Koten i Žilijet Binoš u seriji "Pozovite mog agenta"

- Žudela sam za nečim novim u karijeri u tom trenutku. Tek što sam završila snimanje filma "Trudnice", i to baš sa Kamij Koten, kada mi je stigla ponuda za "Pozovite mog agenta". Na neki način, za mene je to bio projekat prijateljstva. Pre svega, doživela sam ga kao priliku da sa Kamij nastavim predivan odnos koji smo izgradile tokom "Trudnica". Osećala sam se kao kad na koncertu vašeg omiljenog benda dobijete bis na poklon. Dodatno, sa nekima od producenata ove serije poznavala sam se veoma dugo, ali zbog mojih angažmana u inostranstvu dugo nismo sarađivali, pa sam ovo videla kao šansu da obnovim i produžim prijateljstvo sa njima. "Pozovite mog agenta" je serija koja je prešla granice Francuske i za kratko vreme postala veliki hit. Danas je na najpoznatijim svetskim platformama gledaju i u SAD, što govori u prilog aktuelnosti teme kojom se bavi. Živimo u eri menadžera i agenata. Naporni su, često vas izluđuju, ali na kraju ih uvek zovete u pomoć - poručuje poznata francuska glumica koju smo zavoleli uz legendarne naslove kao što su "Nepodnošljiva lakoća postojanja", filmski serijal "Tri boje", "Engleski pacijent", "Čokolada"...

* Šta vam je bio najveći izazov u tome da glumite sebe?

- Bilo je zaista neobično iskustvo da vas na setu oslovljavaju sa vašim imenom. Čini mi se da sam se odvikla od toga da u poslu ja budem ja. Ipak, bilo je i tu pomalo glume. Premisa serija je takva da fokus stavlja na profesiju agenata zvezda, a mi smo bili tu da poslužimo kao sredstvo koje će začiniti tu glavnu priču. Oni su ti čiji se privatni životi, karijere i izazovi prate iz sezone u sezonu, a svi mi koji se epizodno pojavljujemo u seriji imamo zadatak da bolje objasnimo kako izgleda taj život iza kulisa. Međutim, nismo u potpunosti glumili sebe. Nisam imala zadatak da stanem pred kamere i jednostavno budem Žilijet Binoš. Serija je po žanru sitkom, tako da je bilo tu mnogo karikiranja. Moraću da razočaram gledaoce, ali mi zvezde privatno, ipak, izgledamo i živimo malo drugačije. Sve note su tu, nije to toliko drugačija arija, samo smo ih malo drugačije rasporedili kako bi gledaocima sve to bilo zanimljivije.

Foto IMDb

Džoni Dep i Žilijet Binoš u filmu "Čokolada"

* Da li je ova serija na neki način uticala na to kako doživljavate svog agenta?

- Duže od 20 godina imala sam istog agenta, sa kojim sam radila gotovo od početka karijere. Od 2012. počela sam saradnju sa Frederikom Mojdonom kako bih malo osvežila energiju i proširila paletu mogućnosti i izbor uloga. Od tada nas troje funkcionišemo kao savršen trio. Imamo veoma harmoničan odnos, a prema njima gajim beskonačno poverenje. Zanimljivo je to iskustvo, uvek je veoma dinamično i uzbudljivo. To je kao da uvek kraj sebe imate vašeg privatnog lekara koji u svakom trenutku vodi računa o svakom vašem koraku. Da bi takva izuzetno zahtevna veza opstala, bilo je neophodno da iza sebe ostavimo sujetu, ljubomoru i ostale sitne strasti. Veoma smo bliski, deo su mog života, doživljavam ih kao partnere koji su uvek tu da me zaštite. Uz najbliže članove porodice, samo sa njima se čujem na kraju svakog dana.

* Koliko je toga od onoga što smo videli u seriji stvarno? Da li ovako izgleda život velikih zvezda?

- Ne mogu da kažem da naš svet izgleda identično kao u seriji, jer je svrha komedije da zabavi i nasmeje, pa se često u dočaravanju nekih situacija pretera. Međutim, to jeste komičan prikaz naše realnosti. Kao kad u limunadu dodate malo šećera. Morate da zasladite da bi se lakše popilo (smeh). Gluma je zavodljivo zanimanje i nosi velike izazove sa sobom. "Pozovite mog agenta" je prilika da vidite ono što je inače nevidljivo, i da se pritom pošteno nasmejete. Da li je to stvarno ili ne, nije ni važno. Svako od nas ima svoju realnost i svoju verzije priče. Uvek postoji neki scenario koji važi i za nas zvezde, i za obične ljude. Svi smo pomalo glumci.

Foto IMDb

"Tri boje plavo"

* Sećate li se trenutka u kom ste znali da je gluma vaša najveća strast?

- U glumu sam se zaljubila zahvaljujući mojoj majci. Ona je ta koja mi je prenela svoju strast ka umetnosti. Bila je siromašna žena i ta ljubav za nju je bila veliko bogatstvo. Kasnije sam sama tražila sebe i pronašla sam se u glumi, ali njoj dugujem sve one korake koji su me doveli na početak puta na koji sam kasnije zakoračila. Ono što me u glumi oduvek najviše privlačilo jeste poruka koju imate zadatak da donesete do gledaoca. Lik koji tumačite samo je sredstvo kojim se služite da publici donesete ideju koja se krije iza svega. Ima mnogo toga nesebičnog u našem zanimanju iako se često glumci smatraju najvećim ljubiteljima sebe. Ne bežim od toga da ima mnogo sujete u našem svetu, ali ta plemenita svrha umetnosti da oplemeni onoga koji u njoj uživa i dalje je glavni razlog zbog kog sam zavolela glumu.

* Koji je to najveći izazov sa kojim ste morali da se izborite gradeći vašu karijeru?

- Od prvog dana kada sam počela da se bavim ovim poslom bila sam svesna da je to jedno veoma seksističko zanimanje. I to me je oduvek frustriralo. Sećam se da sam još pre prve uloge primetila da većinu nagrada i priznanja mahom dobijaju muškarci, što nije bilo ni najmanje slučajno. Situacija u svetu kinematografije bila je takva da su oni dobijali uloge u kojima su imali obilje teksta i mogućnost da briljiraju u kadru. Na ženama je bilo da donesu emociju i da se skinu. Kada sam nizala prve uloge bila sam opterećena time da dobijem ulogu sa više teksta, da budem nešto više od podrške muškarcu u kadru, jer se funkcija žene decenijama svodi na to. Osećam da se sada to menja, pogotovo što ima sve više žena reditelja. Dodatno, naučila sam da gluma nije u onome što izgovaramo. Ponekad se ćutanjem može reći više nego sa hiljadu reči. I to je neki vid evolucije - pronaći način da opstaneš kada si prinuđen da to radiš u tišini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...