UZ POMOĆ SRBIJE, ŠPANCI UHAPSILI 11 OSOBA: Polse Snajpera privedeni i njegovi saradnici?

Z. Uskoković

06. 05. 2024. u 16:47

PRIPADNICI španske policije uhapsili su 11 srpskih državljana, koji su, navodno, članovi organizovane kriminalne grupe Novosađanina Slobodana Milutinovića Snajpera.

УЗ ПОМОЋ СРБИЈЕ, ШПАНЦИ УХАПСИЛИ 11 ОСОБА: Полсе Снајпера приведени и његови сарадници?

Foto: Novosti

On je, inače, lociran i priveden 26. aprila u Madridu, a tereti se da su on i ekipa na pirinejskom poluostrvu trgovali narkoticima i oružjem, činili razbojništva...Prema nezvaničnim saznanjima, lisice su stavljene i osobi, za kojim je Srbija raspisala poternicu 2021. godine.

Prema pisanju španskih medija ova grupa je, takođe, januara 2023. upala u kuću suprotstavnjene kriminalne grupe iz Srbije. Hapšenja su izvršena na teritoriji Malage, Madrida i Barselone. Sumnjiče se i za otmice, pljačke sa nasiljem...Tokom ove akcije zaplenjeno je nekoliko pištolja, na kojima su bili izbrisani serijski brojevi, nekolikos totina komada municije, sedam falisfikovanih ličnih dokumenata, dron, oko 16.000 evra u kešu...

Španski portali navode da su pripadnici gruše identifikovani uz pomoć srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije. Istraga je počela prošle godine ,u januaru, kada su petorica teško povređenih Srba prebačena u bolnicu u Malagi , gde im je pružena hitna medicinska pomoć. Svima su konstatovane teške telesne povrede. Istragom je utvrđeno da su svi napadnuti u kući u kojoj su živeli, na periferiji Malage.

Sva petorica su bila vezana i butalno tučena, a korišćeno je i vatreno oružje. Ono što je posebno bilo interesantno je činjenica da ni jedan od njih petorice nije ghteo da sarađuje sa španskim istražiteljima. Tada su injspektori odlučili da ztraže pomoć od srpskih kolega i poslali su otiske i identifikaciona dokumenta povređenih, na osnovu čega se, u razmeni informacija između dve partnerske službe, došlo do saznanja da je reč, najverovatnije, o kriminalnom sukobu dve ekipe iz Srije.

Tokom pretresa kuće u Malagi bronađeni su brojni dokazi, koji su govorili o kakvom brutalnom napadu je reč. Bilo je puno krvi, gotovo na celom imanju, ali i lisice, palice...

- Koliko su ozbiljno pripremali zločin, svedoči to što su za osmatranje svojih suparnika koristili čak i dronove. Iznajmili su čak tri kuće u Malagi i više automobila, koje su koristili tokom priprema. Tokom samog napada koristili su "vojnu taktiku". Osam osoba je učestvovalo u pokušaju egzekucije suparnika, s tim što je petoro ušlo na imanje, a troje je stalo napolju da nadzire okolinu.

Kako prenose španski mediji, posle ovog brutalnog sukoba, napadači su napustili ovaj deo Španije, ali su se iznenada ponovo posle godinu dana vratili na Kosta del Sol. Portali navode da je za otkrivanje pozadine i identiteta uhapšenih veliki doprinos dala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije.

Hapšenje je usledilo čim je španska policija saznala da su se pripadnici ove kriminalne grupe ponovo na teritoriji Malage. U njihovom privođenju, s obzirom da je reč o izuzetno opasnim kriminalcim, učestvovali su agenti Grupe za specijalne operacije i Operativne grupe za specijalnu bezbednost.

SNAJPER

ZA Slobodanom Milutinovićem Snajperom srpki sud je raspisao poternicu prošle godine, kada je nestao iz kućnog pritvora. On je uhapšen 2021. godine u Novom Sadu, pošto ga je devojka prijavila za fizičko nasilje. Aprila prošle godine osuđen je na dve i po godine zatvora i prebačen je u kućni pritvor, iz kog je pobegao posle mesec dana. Lociran je u Madridu, gde su mu lisice stavljene pre desetak dana. Trenutno je u ekstradicionom pritvoru i čeka izručenje Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)