TARA MILUTINOVIĆ U USKRŠNJEM INTERVJUU ZA "NOVOSTI": Dok ima želja, ima i života (FOTO/VIDEO)

Dušan Cakić

04. 05. 2024. u 12:05

POPULARNA mlada i uspešna glumica Tara Milutinović omiljeno je lice kao simpatična Anči u sitkomu "Derbi u kafani Autokomanda", kojeg gledamo na drugom kanalu Superstar TV. Unuka proslavljenog fudbalera i trenera Miloša Milutinovića i fudbalskog trenera Bore Milutinovića tumači ulogu Anči, koja je simpatična, pristojna devojka, nezainteresovana za fudbal, ali, htela-ne htela biva uključena u to.

ТАРА МИЛУТИНОВИЋ У УСКРШЊЕМ ИНТЕРВЈУУ ЗА НОВОСТИ: Док има жеља, има и живота (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Nikola Skenderija

- Kako potičem iz porodice gde je sport i fudbal sastavni deo života, u samoj seriji je totalno drugačije, gde igram devojku koja je totalno nezainteresovana za sve i svet oko sebe, ali na jedan zanimljiv način - ističe Tara na početku vaskršnjeg intervjua za "TV novosti" i dodaje da Vaskrs, kao praznik, ima posebnu vrednost.

- Volim praznike jer me podsećaju na detinjstvo i na vreme kada smo slavili u krugu porodice i roditelja. Vaskrs za mene ima posebnu vrednost i sve ono što se vezuje za ovaj praznik - lepe boje i neka posebnost. Naravno, i ove godine ćemo ispoštovati tradiciju kako dolikuje ovom najradosnijem prazniku. Na stolu se moraju naći jorgovan i narcis, što je ostalo još od mog deke, koji je to cveće mnogo voleo.

Foto: Nikola Skenderija

*Kako pamtite praznike u svom porodičnom domu kada ste bili dete?

- Sećam se jedne godine, kada sam bila mala, da sam tada svima "lomila" uskršnja jaja. Ostalo mi je sećanje na taj dan, koji mi je mnogo značio, i za mene nije bilo veće radosti.

*Publika vas trenutno gleda u sitkomu "Derbi u kafani Autokomanda". Sigurno je velika čast biti u timu velikana, kao što su Milenko Pavlov, Slobodan Boda Ninković, Branislav Zeremski i Snežana Savić?

- Nije mi bilo svejedno, jer su to velikani naše glumačke scene. Posle prve snimajuće scene imala sam osećaj da ih znam ceo život. U jednom momentu imala sam osećaj da razgovaram sa svojim vršnjacima, a u pojedinim trenucima imala sam osećaj da su ti ljudi prave "enciklopedije", a totalno tri različita karaktera. Sa Snežanom nisam imala zajedničkih scena, jer smo nas dve u različitim smenama u kafani, ali svakako da smo se upoznale i ona je velika i prava dama naše glumačke scene. Za mene je ovo iskustvo, pored časti i privilegije, jedno veliko čudo, a ja verujme u čuda.

*Kroz snimanje serije, šta ste naučili od vaših starijih kolega i čiji savet pamtite?

- Svaki savet od njih je zlata vredan, poseban i ostao je u srcu.

*Radnja serije govori o večitom rivalitetu i borbi između Crvene zvezde i Partizana. U kom ste vi taboru?

- Iako se divim ljudima koje strastveno i fanatično navijaju, ali prema porodičnoj tradiciji ja sam partizanovac, ali ne ostrašćen.

Foto: Nikola Skenderija

*U seriji ste konobarica Anči, nezainteresovana za fudbal. Da li je tako i u privatnom životu?

- Nezainteresovana sam na početku, ali sve vreme pokušavam da se "ubacim" u njihove teme i da razumem tematiku, s obzirom na to da su oni iz "onog doba", a Anči je deo "novog doba". Jer, ona je osoba koja je pravljena da bude deo "instant" generacije, gde ne postoji trud da se dođe do neke informacije, ako može - može, a ako ne može - onda je to ne zanima. U privatnom životu sam jako radoznala, puno čitam i istražujem - od snova, do kvantne fizike, pa je tako i kada je reč o fudbalu. Ne znam o svemu sve, ali se trudim da se konstantno obrazujem. Ono što je zajedničko Anči i meni je da smo obe vedrog duha, verujemo u lepo, vredne smo, pristojne i vaspitane.

*Gledali smo vas u mnogim ostvarenjima dosada - "Ala je lep ovaj svet", "Šetnja sa lavom", "Vreme zla", "Tajne vinove loze", "Kamiondžije"... Koja uloga vam je najdraža?

- U nekim rolama igrala sam "nepametne devojke". Nisu one bile loše, ali sam se trudila da u očima drugih budu simpatične. Drago mi je da nakon svega dobijem povratnu spregu i da čujem da su mi verovali dok su me gledali u svim tim ulogama. To je kompliment za mene.

*Rolom u seriji "Vreme zla" rasplakali ste naciju, ulogom Dese, koja biva uhapšena, a kasnije streljana. Koliko je važno da se poistovetite sa likom koji tumačite?

- U to vreme sam bila na studijama, gledala sam "Korene" i želela sam da igram u njihovom nastavku. Igrom slučaja to mi se ostvarilo, iako je to mala uloga smatram da sam imala prostora da se "istaknem", jer je bilo i "mesa" da se radi.

*Da li se poistovećujete sa ulogama?

- U svakoj od njih se potrudim da vidim sebe. Iako nekad nije u potpunosti povezano sa mnom, tražim određeni momenat kako bi me asocirao na neku situaciju koju sam proživela, tragam za tim zrnom osećanja.

Foto: Nikola Skenderija

*Završili ste dva fakulteta, Ekonomski i Fakultet savremenih umetnosti, odsek gluma, u klasi profesorke Vide Ognjenović.

- Vida je dama sa neverovatnom energijom. Na četvrtoj godini studija sa njom sam radila monodramu Miodraga Majića "Ostrvo pelikana". Vida je verovala u mene i to mi je mnogo značilo, ali i to mi je jedna od dražih stvari koje sam radila na Akademiji. Moram da izdvojim i profesorku Mariju Simonović, koju smo zvali Golubica. Ona je držala predmet Tehnika glasa, koju smo svi obožavali.

*U Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrate u čuvenoj predstavi "Putujuće pozorište Šopalović", u režiji nedavno preminulog Jagoša Markovića. Kakva je bila saradnja sa njim?

- "Šopalovići" su mi se dogodili na trećoj godini studija. Iskrena da budem, nisam se nadala da ću dobiti tu ulogu građanke u predstavi, jer sam tada prvi put osetila šta znači pozorište i daske koje zaista život znače.

*Filmsko platno ili daske koje život znače? Šta biste izabrali kao srcu draže?

- Ne ide jedno bez drugog. U glumi se koriste druga sredstva, a u pozorištu druga. U teatru se sve dešava u trenutku i tu je posebna vrsta adrenalina, gde se oseti energija publike i to je umetnost momenta koji ne može da se ponovi.

*Od detinjstva ste bili deo javnosti, majka je čuvena Dragana Milićević, novinar i voditelj, vaš deka Miloš Milutinović i deka-stric Bora Milutinović dve su fudbalske legende. Da li ste zbog svih njih razumeli i osećali šta je popularnost?

- Nikada nisam bila u potpunosti svesna toga. Miloš je preminuo kada sam bila jako mala, znala sam da je Bora trener u inostanstvu i to je sve. Nije to popularnost koja je opterećujuća. Oduvek sam bila ponosna što su se bavili onim što vole i što su uspešni u tome. Sport ne donosi tabloidnu popularnost. U voditeljske vode ne želim da zakoračim jer nisam obrazovana za to.

Foto: Darko Duckin

*Koliko vam znače društvene mreže?

- Nisam zavisna od njih. Prikazujem onako kako zaista živim i šta je meni zanimljivo, bez preteranog ulepšavanja.

*Koje su vaše želje?

- Ima ih mnogo. Volela bih da imam svoju porodicu, da otputujem na mesta na koja nisam bila. One nisu ni velike, nisu ni neostvarive. Super je dok ih ima, jer samo tako ste živi. Dok ima želja, ima i života.

Foto: Eye to eye

*Kada imate vremena za sebe, šta radite?

- Volim da šetam Kalemegdanom, da idem u kafanu i slušam sevdah.

Foto: Nikola Skenderija

Veliki vaskršnji intervju sa Tarom pogledajte i uživajte, u videu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)