MRAK NA EKRANIMA: Tragično ubijenima u Malom Orašju i Duboni minutom prekida programa sve televizije odale počast

Novosti online

04. 05. 2024. u 22:59

SVE televizije prekinule su program večeras u 22.41 u znak sećanja na žrtve masakra u selima Dubona i Malo Orašje, kao i na žrtve u OŠ "Vladislav Ribnikar".

МРАК НА ЕКРАНИМА: Трагично убијенима у Малом Орашју и Дубони минутом прекида програма све телевизије одале почаст

Foto: Printskrin

Tačno u 22.41 tog 4. maja 2023. godine počela je tragedija u Duboni i Malom Orašju.

Ubijeno je devetoro, a ranjeno 12 ljudi. Najmlađa žrtva bio je četrnaestogodišnji Nikola, a najstarija dvadesetpetogodišnji Petar Mitrović, koji je preminuo nakon 50 dana borbe za život. Masovno ubistvo počinjeno je dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Tog 4. maja prošle godine u Malom Orašju su ubijeni Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25), koji je preminuo 50 dana nakon zločina. U Duboni su ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24).

U selima Dubona i Malo Orašje danas je obeležena prva godišnjica nezapamćenog masakra i u znak sećanja na žrtve u spomen području Ravni gaj položeni su cveće i venci i zapaljene sveće, i emitovan dokumentarac "Nebeska družina". Potom su omladinci fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan na lokalnom terenu odigrali memorijalnu utakmicu u znak sećanja na sve žrtve dva masakra.

Ovi mladi ljudi Imali su ambicije i hrabro su koračali ka ostvarenju svojih ciljeva. Želeli su mnogo, a onda im je sve to nasilno oduzeto tog 4. maja prošle godine, kada su ubijeni u masovnoj pucnjavi kakva se u tim krajevima nikada ranije nije dogodila, preneo je Blic.

BONUS VIDEO: Porodice stradalih u Malom Orašju i Duboni na mestu masovnog ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOM KNEZA MILOŠA VRAĆEN VLASNICIMA: Istekao zakonski rok u kom je Narodni muzej Kruševca mogao da koristi Kuću Simića