VUČIĆ O SRPSKIM ŽRTVAMA RATA U BIH: Juče su prvi put govorile u sedištu UN, ne znam zašto to ranije niko nije uradio

Novosti online

01. 05. 2024. u 10:26

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić podsetio je na to da su juče po prvi put u sedištu UN na panelu "Jednaka pravda za sve žrve rata u BiH - jedini put ka pomirenju" govorile srpske žrtve rata u BiH na njegovu inicijativu.

ВУЧИЋ О СРПСКИМ ЖРТВАМА РАТА У БИХ: Јуче су први пут говориле у седишту УН, не знам зашто то раније нико није урадио

Foto: Printskrin

- Ja ću i danas popodne da imam sastanak sa celim našim timom, na vezi sam i sa Njujorkom, po prvi put smo u UN imali porodice naših žrtava, ne znam zašto to ranije niko nije radio, ništa mi nije jasno. Valjda se ljudi plaše da se suprostave velikim - rekao je Vučić.

Podsetimo, žrtve su govorile pred više desetina predstavnika zemalja članica Ujedinjenih nacija. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Oni su poslali jasnu poruku da su i Srbi bili žrtve toga rata u kome je stradalo oko 120.000 stanovnika BiH. Oni su pokazali da nema hijararhije među žrtvama tj. da su žrtve ravnopravne i da odgovornost za počinjene zločine pripada svima odnosno da svi koji su krivi za počinjenje zločine moraju biti pozvani na odgovornost i da je to jedini put da se dođe do pomirenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (36)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove