OD GLJIVA DO DEPONIJA: Završen kamp planinara u Beloj crkvi, kod Krupnja

v mitrić

01. 05. 2024. u 12:43

ZAVRŠEN je Kampa za mlade planinare u Beloj Crkvi kod Krupnja u organizaciji Planinarskog društva "Pokreni se" iz Krupnja, koji je zavrđnog dana doneo, nove, atraktivne akcije.

ОД ГЉИВА ДО ДЕПОНИЈА: Завршен камп планинара у Белоj цркви, код Крупња

foto v mitrić

Pored pokaznih vežbi iz planinarstva održana je prezentacija iz oblasti sveta gljiva i lekovitog bilja kojim Rađevina može da se pohvali. Mališani su pokazali izuzetno interesovanje za ovu temu, kao i dobro poznavanje više vrsta jestivih gljiva - "životinja koje ne hodaju".

Planinari su pešačili po pitomoj Rađevini, posećivali divlje deponije pored čiste Bastavske reke prema selu Stave u nameri skretanja pažnje meštanima da ne smeju da bacajusmeće u prirodu i stvaraju divlje deponije.

U razgovoru sa  delom meštana  dogovorena je akcija čišćenja ove lokacije i postavljanje tabli obaveštenja.  Sportske aktivnosti igre na poligonu u cilju razvoja motorike, koordinacije pokreta i poboljšanja ravnoteže dece osnovnoškolskog uzrasta, bili su zadnji časovi kampa, koji Dušan Žugić, predsednik planinara u Rađevini, ocenjuje kao jedan od najboljih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima