SA BRANIKA OTADŽBINE U - PENZIJU: Primopredaja dužnosti komandanta Treće brigade Kopnene vojske

J. Ć.

30. 04. 2024. u 20:10

NA svečanosti u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu, izvršena je primopredaja dužnosti komandanta Treće brigade Kopnene vojske između pukovnika Dragana Antića i novopostavljenog komandanta pukovnika Vladana Milosavljevića.

СА БРАНИКА ОТАЏБИНЕ У - ПЕНЗИЈУ: Примопредаја дужности команданта Треће бригаде Копнене војске

J. Ć.

Svečanoj primopredaji dužnosti prisustvovali su komandant Kopnene vojske general -potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, predsednik gradske opštine Grada Niša Niška Banja Dušan Živković, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i javnih preduzeća Grada Niša.

U svom obraćanju, komandant Kopnene vojske je pozdravio sve prisutne u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, ministra odbrane Miloša Vučevića i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Prisutnima je saopštio da je Ukazom predsednika Republike Srbije za komandanta Treće brigade imenovan pukovnik Vladan Milosavljević, pred kojim je odgovornost da nastavi uspešno komandovanje brigadom. Ukazom predsednika Republike prestaje profesionalna vojna služba dosadašnjem komandantu brigade pukovniku Draganu Antiću, koji odlazi u penziju.

Komandant Kopnene vojske se zahvalio pukovniku Antiću na stručnom, časnom i dostojanstvenom komandovanju Trećom brigadom Kopnene vojske, koja izvršava složene zadatke i uživa veliko poverenje građana Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga. Komandant Kopnene vojske je istakao, da je dosadašnji komandant brigade časno i odgovorno obavljao tu dužnost, a novoimenovanom komandantu poželeo da bude uspešan kao prethodni komandant i bolji od njega.

Odlazeći komandant Treće brigade, pukovnik Dragan Antić, zahvalio se na saradnji svim pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske, čelnim ljudima i svim građanima na teritoriji odgovornosti brigade, koji su mu, kako je rekao bili podrška u komandovanju brigadom i uspešnoj realizaciji zadataka, istakavši da mu je bila čast da bude na čelu Treće brigade Kopnene vojske.

Pukovnik Vladan Milosavljević se zahvalio na ukazanom poverenju državnom i vojnom rukovodstvu, svestan odgovornosti i obaveza koje ga očekuju, ali i svestan sposobnosti i kvaliteta vojnika i starešina Treće brigade, sa kojima je, kao što se do sada uverio, svaki zadatak izvršiv i svaki cilj ostvariv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima