PANATINAIKOS SE IZBORIO ZA PETI MEČ: "Zeleni" pobedili Makabi, u Atini pada odluka o putniku u Berlin

Tanjug

02. 05. 2024. u 23:06

KOŠARKAŠI Panatinaikosa pobedili su Makabi u Beogradu rezultatom 88:95 (29:26, 21:23, 19:25, 19:21) i tako izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige, pa će odluka o učesniku Fajnal fora pasti u "majstorici" koja će se igrati u Atini.

ПАНАТИНАИКОС СЕ ИЗБОРИО ЗА ПЕТИ МЕЧ: Зелени победили Макаби, у Атини пада одлука о путнику у Берлин

FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Atinjani su bolje otvorili meč i vodili su 20:12 pred kraj prve deonice, ali je Makabi uspeo da proekrene i na poluvreme ode sa plus jedan (50:49).

Gosti su bili bolji u trećoj četvrtini i u poslednjih 10 minuta ušli su sa plus pet (74:69). "Ponos Izraela" je preuzeo vođstvo serijom 9:0 na startu četvrte deonice, a šest minuta pre kraja bilo je 82:75 za ekipu Odeda Kataša.

Posle vođstva Makabija 88:85 na tri minuta do kraja usledila je serija Panatinaikosa 10:0, a izraelski klub nije poentirao u poslednja tri minuta.

Lorenco Braun je bio najefikasniji u Makabiju sa 17 poena, Tamir Blat i Bonzi Kolson su dali po 14, Džoš Nibo 12 a Džon Dibartolomeo 10. Povratnik u tim, oporavljeni Vejd Boldvin, dao je tri poena za nešto više od sedam minuta na terenu.

Kod "zelenih" Kendrik Nan je bio najbolji sa 27 poena, Kostas Slukas je dao 20, Matijas Lesor 17, a Kontantinos Mitoglu 13.

Utakmicu u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" posmatrao je i trener Partizana Željko Obradović koji je sa Panatinaikosom pet puta osvajao Evroligu.

Na zvaničnom sajtu Evrolige piše da se peti, odlučujući meč, igra u nedelju u Atini. Fajnal for se igra u Berlinu od 24. do 26. maja, a za sad je samo branilac titule Real obezbedio učešće u završnici Evrolige.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove