DŽOŠ NIBO NAGRAĐEN ZA DOBRU PARTIJU: Centar Makabija MVP trećih mečeva plej-ofa Evrolige

Tanjug

02. 05. 2024. u 16:34

KOŠARKAŠ Makabija Džoš Nibo proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) trećih mečeva četvrtfinala plej-ofa Evrolige, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

ЏОШ НИБО НАГРАЂЕН ЗА ДОБРУ ПАРТИЈУ: Центар Макабија МВП трећих мечева плеј-офа Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

"Ponos Izraela" je pre dva dana u Beogradu pobedio Panatinaikos rezultatom 85:83 u trećem meču plej-ofa elitnog takmičenja. Tim iz Tel Aviva je poveo 2:1 u seriji, koja se igra na tri pobede. Četvrta utakmica je na programu je ovog četvrtka od 20.45 časova u Beogradu.

Nibo je u prošlom meču igrao 30 minuta, a za to vreme postigao je 22 poena i imao je devet skokova, dve ukradene lopte i jednu blokadu. To mu je donelo indeks korisnosti 31.

U saopštenju Evrolige se navodi da je ovo najveći broj indeksnih poena među igračima pobedničkih ekipa u trećim utakmicama četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor takođe je imao indeks korisnosti 31. Bivši igrač Partizana je na meču sa Makabijem zabeležio 14 poena, šest skokova, pet asistencija i jednu blokadu.

Igrač Monaka Alfa Dijalo imao je indeks korisnosti 28 u porazu svog tima od Fenerbahčea rezultatom 89:78. Ekipa iz Istanbula vodi 2:1 u seriji, a naredni meč je na programu u petak u Istanbulu.

Real je izborio plasman na F4 Evrolige, pošto je sa maksimalnih 3:0 eliminisao Baskoniju. "Kraljevići" su u sredu u gostima pobedio Baskoniju 102:98. Igrači Madriđana Fakundo Kampaco, Geršon Jabusele i Valter Tavares su sakupili po 26 indeksnih poena.

Podsetimo, ovog četvrtak od 18.45 Olimpijakos dočekuje Barselonu. Španski tim vodi sa 2:1 u pobedama i jedan trijumf ga deli od Fajnal fora.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima