NEMCI SA PET TIMOVA U ELITI: Borusija Dortmund donela još jednom mesto Bundesligašima u Ligi šampiona sledeće sezone

N. I.

02. 05. 2024. u 14:19

NEMAČKI klubovi traju najduže na evropskoj sceni ove sezone, pa je pobedom Borusije Dortmund u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena najviše profitirao upravo - bundesligaški fudbal. To u prevodu zbnači da će ova zemlja i ova liga sledeće sezone imati pet predstavnika u najjačem klupskom takmičenju, kao i italijanska Serija A.

НЕМЦИ СА ПЕТ ТИМОВА У ЕЛИТИ: Борусија Дортмунд донела још једном место Бундеслигашима у Лиги шампиона следеће сезоне

Foto: Profimedia

Zanimljivo je da Italijani, tačnije Serija A polako preuzima primat od Premijer lige i mogla bi čak da ima i rekordnih šest ekipa u Ligi šampiona, pod uslovom da Roma ili Atalanta, ne završe među prvih pet u Seriji A, a trenutno su na pozicijama pet i šest. Upravo su ova dva kluba i najviše doprinela da Italijani dodju do više mesta u Evropi.

Roma i Atalanta su doneli po 22,000 poena kao učesnici polufinala Lige Evrope, potom Inter (20,000), pa Fjorentina koja igra u polufinalu Lige konferencije (19,000).

Tako bi prema sadašnjem izgledu tabela Serije A i Bundeslige u sledećoj sezoni Lige šampiona gledali Inter, Milan, Juventus, Bolonju i Romu, dok bi iz Nemačke, Evropu igrali: Bajer Leverkuzen, Bajern, Štutgart, Lajpcig i Borusiju Dortmund.

Na drugoj strani, Premijer liga i La Liga imaće po četiri kluba u Ligi šampiona koja se sledeće sezone igrau novom formatu sa 36 klubova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima