JEDINI NEAMERIKANCI U FINALU NASA: Treći na takmičenju za najbolji doručak za astronaute

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 04. 2024. u 22:46

SLOVENAČKI studenti napravili su treći najbolji doručak na NASA HUNCH kulinarskom takmičenju, gde su se u finalu nadmetali kao jedina neamerička ekipa.

ЈЕДИНИ НЕАМЕРИКАНЦИ У ФИНАЛУ НАСА: Трећи на такмичењу за најбољи доручак за астронауте

Foto: Tanjug/AP

Njihov jelovnik se sastojao od ječmene kaše, veoma zastupljenog jela u Sloveniji, u kombinaciji sa sušenim kruškama, orasima i dimljenim tofuom, prenosi agencija STA.

Slovenački tim činila su dva studenta iz Ljubljane koja pohađaju specijalističke studije iz nauke o hrani i njihovi mentori.

Na ovogodišnjem nademtanju takmičari, studenti kulinarstva, morali su da pripreme slani doručak sa najmanje jednim povrćem.

Takmičari su takođe morali da poštuju stroga pravila o nutritivnoj vrednosti jela, a ekipa iz Slovenije je zbog strogih carinskih pravila morala da nabavi sve potrebne sastojke u Hjustonu.

Dimljeni tofu nisu uspeli da pronađu, ali problem su rešili tako što su zamolili jedan restoran da im na roštilju nadimi obični tofu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!