PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Za sedam dana preko 36 hiljada prekršaja prekoračenja brzine

J.D.Lj.

02. 05. 2024. u 15:01

PRIPADNICI saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije ROUDPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

ПОРАЖАВАЈУЋА СТАТИСТИКА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ: За седам дана преко 36 хиљада прекршаја прекорачења брзине

FOTO: Uprava saobraćajne policije

Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilju zaštite pešaka, saopštio je MUP.

MUP podseća da je brzina kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlje koje su građani predložili Upravi saobraćajne policije.

U sklopu ove međunarodne akcije, 1. maja je realizovana akcija pod nazivom Speedmarathon, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa. 

Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

MUP je istakao i da, imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

BONUS VIDEO: PRVI SNIMAK DUŠKA KNEŽEVIĆA IZ CRNE GORE - Sa lisicama ga sprovode na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima