LEPE SLIKE IZ CRKVE SVETOG MARKA: Vojska Srbije prvi put proslavila krsnu slavu (FOTO)

Novosti online

01. 08. 2023. u 22:25

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas, u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, liturgiji koju je služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije povodom krsne slave Sveti despot Stefan Visoki, koju Vojska Srbije obeležava prvi put.

ЛЕПЕ СЛИКЕ ИЗ ЦРКВЕ СВЕТОГ МАРКА: Војска Србије први пут прославила крсну славу (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Kum slave je ministar Vučević, dok je domaćin bio general Mojsilović.

Patrijarh Porfirije služio je svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje episkopa lipljanskog i vojnog Dositeja i svih dosadašnjih episkopa vojnih, uz prisustvo vojnog sveštenstva. U besedi nakon liturgije, patrijarh srpski ukazao je na značaj obeležavanja krsne slave i podsetio na život i delo despota Stefana, koji u sebi sažima mnoštvo osobina koje treba da budu i jesu uzor za svakoga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (25)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)