REALNI RAST BDP-A ČAK 4,6 ODSTO Mali o sjajnim rezultatima Srbije - "Ne nameravamo da stanemo" (FOTO)

Novosti online

30. 04. 2024. u 19:15

MINISTAR finansija, Siniša Mali, oglasio se na svom Instagram nalogu gde se pohvalio izvanrednim rezultatima koje je Srbija ostvarila.

РЕАЛНИ РАСТ БДП-А ЧАК 4,6 ОДСТО Мали о сјајним резултатима Србије - Не намеравамо да станемо (ФОТО)

Foto: Instagram/ mali_sinisa

- Realni rast našeg BDP-a u prvom kvartalu ove godine je prema fleš proceni koju je objavio Republički zavod za statistiku (RZS), u odnosu na isti period prethodne godine - čak 4,6 odsto.

Rast u prvom kvartalu je veći od naše originalne procene koja je bila 3,9%, i zato imamo razloga da budemo zadovoljni. Imamo rast u svim sektorima, pa je tako trgovina na malo u prvom kvartalu imala realni rast 6,5%, industrija je rasla 2,9%, a prema našim procenama građevina 14%.

To je mnogo više od prosečnog evropskog i svetskog rasta u istom periodu, što pokazuje da imamo izuzetno stabilnu ekonomiju i stabilan rast.

Naime, rast evrozone u istom periodu je 0,4 %, dakle uprkos svim globalnim izazovima Srbija nastavlja da beleži neverovatne rezultate kada je ekonomija u pitanju, i ne nameravamo da stanemo!

Imamo dobre rezultate, ali naš krajnji cilj je da svaki pojedinac u našoj zajednici živi bolje. Jer, prava pobeda je kada ste posvećeni ljudima. Naš cilj je da građani žive bolje danas, zarad boljeg sutra - naveo je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)