PROGNOZA ZA PRVI MAJ IZ ČASA U ČAS: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja dana

Novosti online

01. 05. 2024. u 08:13

PRVI maj doneće Srbiji uticaj anticklona, pa će usled povišenog vazdušnog pritiska tokom većeg dela dana biti stabilno, suvo i toplo vreme.

ПРОГНОЗА ЗА ПРВИ МАЈ ИЗ ЧАСА У ЧАС: Ево какво нас време очекује до краја дана

Foto: N. Skenderija

Kako će se centar ovog anticklona nalaziti severoistočno od našeg područja, a istovremeno ciklon sa zapada, biće i dalje veoma vetrovito, uz olujne udare košave, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Inače, tokom dana počeće da jača sve više uticaj ciklona sa zapada Evrope i Mediterana i očekuje se pad vazdušnog pritiska, a sve to biće uvod i u jaču promenu vremena.

6-9 časova

Jutro vedro i veoma ugodno za boravak u prirodi. Minimalna jutarnja temperatura biće u većini predela oko 10°C, a u košavskom području i u Beogradu oko 15°C.

9-12 časova

Tokom prepodneva u većini predela očekuje pretežno sunčano, uz postepeno povećanje visoke oblačnosti na zapadu i jugozapadu Srbije.

U ovom periodu temperatura će se kretati oko 20°C.

12-18 časova

Nastavlja se pretežno sunčano ili umereno oblačno vreme. Biće i relativno toplo.

U ovom periodu očekuju se maksimalne temperature i one će se kretati od 23 do 27°C, u Beogradu oko 25°C, a u Negotinskoj Krajini do 22°C.

Prijatno toplo biće i na planinama, povremeno uz oblačnost, a maksimalna temperatura biće od 12-13°C na viđim do 19-20°C na nižim planinama.

18-21 čas

U svim predelima očekuje se naoblačenje. Prvi pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu i jugozapadu Srbije. Biće prijatno toplo.

21 - 00 čas

Širom Srbije biće promenljivo oblačno, ponegde povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.  Temperatura tokom večeri u većini predela biće od 15 do 20°C.

Tokom dana olujni udari vetra

Danas tokom celog dana će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i sa olujnim udarima. Na području Vojvodine, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, Pomoravlju i Podunavlju očekuju se olujni udari od 60-70 km/h. Najjači udari košave očekuju se na jugu Banata i u donjem Podunavlju. Udari jugoistočnog vetra biće od 80 km/h, na širem području Vršca i do 100 km/h.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: NA POVEĆANOM BROJU STRANA: U subotu praznični trobroj „Večernjih novosti“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)