"NADAM SE DA ĆE SRBIJA NAPRAVITI KORAKE PRIDRUŽIVANJA EU": Predsednik na ručku povodom završetka belgijskog predsedavanja Savetu EU (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

18. 06. 2024. u 15:35

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ručku koji je ambasadorka Kraljevine Belgije Kati Bugenhout organizovala povodom završetka belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetu Evropske unije.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ СРБИЈА НАПРАВИТИ КОРАКЕ ПРИДРУЖИВАЊА ЕУ: Председник на ручку поводом завршетка белгијског председавања Савету ЕУ (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Danas smo u ambasadi Kraljevine Belgije sumirali utiske povodom belgijskog šestomesečnog predsedavanja Savetom EU, koje se odvijalo u trenucima mnogih previranja u Evropi i svetu. Hvala Belgiji na zalaganju za proširenje, priznavanju postignutih rezultata i podršci evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a mi se nadamo da će Srbija uspeti da napravi nove korake u pogledu pridruživanja EU tokom predstojećeg mađarskog predsedavanja Savetom EU.

Hvala ambasadorki Bugenhout na priređenom ručku i prilici da sa ambasadorima država članica EU razmenim mišljenja o svim izazovima sa kojima se susrećemo kako u regionu, tako i u celoj Evropi - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?