KRALJICA KLAVIRA KOJA DOLAZI: U susret nastupu Aleksandre Dovgan, ruske pijanistkičke zvezde, na Kolarcu

M. N. M.

28. 02. 2023. u 17:58

PREDSTOJEĆI koncert iz sezone STEINWAY & SONS našoj publici će predstaviti rusku mladu pijaniskinju Aleksandru Dovgan, zvezdu u usponu koja će zasigurno u godinama koje nam dolaze sa velikim ponosom nositi naziv Kraljica klavira.

КРАЉИЦА КЛАВИРА КОЈА ДОЛАЗИ: У сусрет наступу Александре Довган, руске пијанисткичке звезде, на Коларцу

Irina Schymschak

Pijanistkinja koja će se beogradskoj publici premijerno predstaviti 6. marta u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20 časova, izvešće sonate Mocarta i Betovena, dela Baha i Hendla.

- Ovo je jedinstvena prilika i ovo se retko čuje! Aleksandra Dovgan koja se teško može nazvati čudom od deteta, jer iako je ovo što radi čudesno to nije dečja igra. Čuje se izvođenje odrasle osobe i samosvesti, posebnog personaliteta. Posebno mi je zadovoljstvo da pohvalim rad njene profesorke, Mire Marčenko. Ipak, postoje stvari koje ne mogu biti podučene i naučene. Talenat Aleksandre Dovgan je izuzetno harmoničan. Njeno sviranje je iskreno i koncentrisano. Predviđam joj sjajnu budućnost! - zapisao je o mladoj zvezdi Grigori Sokolov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)